Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pobúrený Sarkozy odmietol všetky obvinenia: Bývalý prezident chce očistiť svoje meno

Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy (Zdroj: SITA/AP/Laurent Cipriani)

PARÍŽ - Francúzsky exprezident Nicolas Sarkozy (63) vo štvrtok večer vo vysielaní televízie TF1 s pobúrením odmietol všetky obvinenia z nezákonného financovania kampane v roku 2007 pred prezidentskými voľbami.

Podľa jeho slov iba 24 hodín po tom, čo justičné zdroje informovali o začatí predbežného trestného stíhania niekdajšej hlavy štátu pre podozrenie z trestných činov pasívnej korupcie, nezákonného financovania predvolebnej kampane a podvodného konania s líbyjskými finančnými prostriedkami, niet dôkazov o jeho nezákonných aktivitách.

"Nejestvuje žiadny dokument, žiadna fotografia, žiadny účet, žiadny materiálny dôkaz," vyhlásil Sarkozy a dodal: "Jestvujú iba nenávisť, bahno, priemernosť, zlomyseľnosť a ohováranie."

Sarkozy, ktorý už skôr opakovane poprel akúkoľvek vinu, v televíznom rozhovore uviedol, že pri jeho nedávnom výsluchu sa proti nemu nevynorili žiadne nové aspekty a že je obviňovaný ľuďmi z okolia niekdajšieho (líbyjského) diktátora, ktorého teroristický režim sa medzinárodnej koalícii s mandátom OSN podarilo zničiť. Bývalý francúzsky prezident je odhodlaný dokázať svoju nevinu a očistiť svoje meno, aj keď by to malo trvať roky.

Viac o téme: Nicolas Sarkozy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu