Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Raketový útok na trhovisko v Damasku: Zahynulo najmenej 35 ľudí

(Zdroj: SITA/Syrian Civil Defense White Helmets via AP)

BEJRÚT - Pri utorňajšom raketovom útoku na sýrsku metropolu Damask, za ktorým stoja podľa štátnych médií protivládni povstalci, zahynulo najmenej 35 ľudí. Informovala o tom sýrska štátna televízia al-Ichbaríja.

Raketa podľa nej zasiahla trhovisko v prímestskej časti Kaškol a vystrelená bola z oblasti Východnej Ghúty, ktorú ovládajú povstalci. Raketové útoky na metropolu Damask z tohto územia sú časté, no ich následky sú väčšinou oveľa menšie. Vojská sýrskeho prezidenta Baššára al-Asada podporované ruskou armádou útočia na Východnú Ghútu už niekoľko týždňov po zemi aj zo vduchu. Rusko-sýrske útoky si tu vyžiadali už stovky obetí, desaťtisíce ľudí pred nimi z tejto oblasti ušli.

FOTO Raketový útok na
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: SITA/Syrian Civil Defense White Helmets via AP)

Medzičasom v utorok prišla z Damasku správa, že časť sýrskej metropoly sa podarilo obsadiť teroristickej skupine Islamský štát. Ak by sa tieto informácie potvrdili, šlo by o prekvapivý vývoj, keďže Islamský štát už stratil takmer všetky svoje územia v Iraku aj v Sýrii a podľa pozorovateľov bolo toto hnutie už na ústupe a očakával sa od neho skôr prechod k taktike teroristických útokov a nie obsadzovanie nových území

Viac o téme: útok SýriaDamask
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu