Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Spod zrúteného nadchodu v Miami už vytiahli všetky obete: Nehoda si vyžiadala šesť mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Wilfredo Lee)

MIAMI - Miamská polícia predpokladá, že spod zrúteného nadchodu pre chodcov už vytiahli všetky obete. Médiá o tom informoval šéf polície okresu Miami-Dade Juan Perez, podľa ktorého už z áut pod troskami vybrali všetkých päť tiel. Šiesta osoba podľahla zraneniam v nemocnici. Napriek tomu, že predpokladajú, že už našli všetkých, pátracia a záchranná akcia, v rámci ktorej postupne odstraňujú trosky, pokračuje.

Národný úrad pre bezpečnosť dopravy (NTSB) v piatok informoval, že začal s vyšetrovaním a zatiaľ nedokáže povedať, či k zrúteniu mosta prispeli praskliny, ktoré niekoľko dní pred incidentom našli na jednom jeho konci. V telefonickom odkaze o nich dva dni pred tragickým zrútením nadchodu informoval inžinier, no vypočuli si ho až po nehode. Denney Pate z FIGG Bridge Group sa podľa prepisu odkazu vyjadril, že praskliny budú potrebovať opravy, no "z bezpečnostného hľadiska v nich nevidíme problém, takže v tomto ohľade sa nimi neznepokojujeme".

Floridská medzinárodná univerzita (Florida International University) v sobotu zverejnila vyhlásenie, v ktorom uviedla, že ich zástupcovia sa vo štvrtok ráno asi na dve hodiny stretli s inžinierom z FIGG, aby prebrali zmienené praskliny, no zhodli sa, že nepredstavujú bezpečnostné riziko. Most za 14,2 milióna dolárov (v prepočte približne 11,5 milióna eur) plánovali otvoriť v roku 2019. Mal slúžiť ako bezpečný nadchod pre študentov Floridskej medzinárodnej univerzity (Florida International University).

Viac o téme: ZrútenieNadchodMiamiSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu