Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Trpeli suchom, teraz ich sužujú dažde: Povodne v Keni pripravili o život najmenej 15 ľudí

Povodne v Keni Zobraziť galériu (6)
Povodne v Keni (Zdroj: SITA/AP/Sayyid Abdul Azim)

NAIROBI - Najmenej 15 ľudí sa utopilo a mnoho rodín opustilo svoje domovy v dôsledku povodní, ktoré postihli rôzne časti Kene po dva dni trvajúcich prudkých dažďoch. Agentúra AP o tom informovala s odvolaním sa na piatkové vyhlásenia kenských predstaviteľov.

Smrteľné prípady podľa nich hlásili z miest, cez ktoré sa prehnala povodňová vlna, hoci ešte pred niekoľkými mesiacmi trpeli katastrofálnym suchom. Medzi obeťami na životoch sú aj štyri osoby, ktoré sa utopili, keď rozvodnená rieka Enziu v oblasti Kitui strhla nákladné auto s uhlím.

Povodne v Keni
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP/Sayyid Abdul Azim)

Vozidlá zostali ponorené vo vode aj v hlavnom meste Nairobi, kde nosiči vo veľkom dopravovali ľudí do práce na svojich chrbtoch. Počas obvykle dlhého obdobia dažďov spôsobujú problémy v Nairobi a iných častiach Kene upchaté odtokové kanály. Nairobský guvernér Gideon Mbuvi obvinil administratívu svojho predchodcu, že využila na iné účely prostriedky, ktoré boli určené na opravu kanalizačného systému v metropole.

Riaditeľ kenskej meteorologickej služby Peter Ambenje povedal, že výdatné dažde sa v tejto východoafrickej krajine očakávajú aj v najbližších piatich dňoch.

Povodne v Keni
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP/Sayyid Abdul Azim)

Viac o téme: PovodneEvakuáciaKeňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu