Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nekompromisný grécky súd: Muž dostal za otravu svojej ženy a jej starej mamy dve doživotia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

SOLÚN - V Grécku odsúdili vysokoškolského učiteľa na dva doživotné tresty väzenia za to, že arzénom otrávil svoju manželku a jej starú mamu. Obe ženy na následky otravy zomreli. Informovala o tom v piatok agentúra AP.

Súd vo štvrtok večer rozhodol, že 46-ročný učiteľ geológie na Aristotelovej univerzite v Solúne v auguste 2013 postupne v otrávil svoju 34-ročnú manželku a jej 84-ročnú starú mamu. Odsúdený sa voči verdiktu súdu odvolal. Žaloba uviedla, že muž podával jed svojej manželke postupne niekoľko mesiacov, dokonca aj počas jej hospitalizácie jej arzén v malých množstvách pridával do vody. Predpokladá sa, že manželkina stará mama otrave podľahla rýchlo. 

Učiteľ obvinenia poprel. Trval na tom, že obe ženy boli otrávené vodou s vysokou hladinou arzénu v rodinnom letnom sídle. Odvolal sa na testy, ktoré ukazujú zvýšenú hladinu arzénu tiež u neho a jeho mladšej dcéry. Úrady obe úmrtia začali vyšetrovať po tom, ako u starej matky zistili vysokú hladinu arzénu. V rámci overovania zistení telá oboch žien neskôr exhumovali.

Viac o téme: DoživotieSúd GréckoSolún
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu