Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Lyžovačka sa zmenila na boj o život: Ľudia lietali vzduchom, lanovka sa zbláznila

Sedačková lanovka v lyžiarskom stredisku začala cúvať
Sedačková lanovka v lyžiarskom stredisku začala cúvať (Zdroj: FB/FB/Ian Shynkarenko)

GRUZÍNSKO – Návštevníci gruzínskeho lyžiarskeho strediska Gudauri zažili nočnú moru. Z ničoho nič došlo k poruche motora sedačkovej lanovky, ktorá začala cúvať dvojnásobkom svojej rýchlosti. Ľudí pri jej otočisku začalo vyhadzovať na zem a v panike začali dobrovoľne vyskakovať. V dôsledku tvrdého pádu sa podľa miestnych médií zranilo osem osôb, medzi ktorými bola aj tehotná žena. Lyžiarske stredisko odmietlo poskytnúť stanovisko miestnym médiám.

V gruzínskom lyžiarskom stredisku sa strhla dráma. V dôsledku poruchy motora sedačkovej lanovky sa zranilo osem osôb. Lanovka sa vymkla spod kontroly a zčala cúvať dvojnásobnou rýchlosťou od svojho bežného tempa. Ľudí začalo hádzať zo strany na stranu a pri jej otočisku vyleteli zo sedadiel na zem.

Pred otočiskom začali návštevníci v panike dobrovoľne vyskakovať. Na videu je vidieť, že niektorí zostali pod tesnením uviaznutí a nepodarilo sa im včas vyskočiť. Do jedného lyžiara, ktorého vyhodilo pri otočisku dokonca vrazilo aj ďalšie sedadlo. Pri lanovke sa zhromaždili desiatky ľudí, ktorí sa snažili obetiam pomôcť. Ukázalo sa, že medzi ranenými bola aj tehotná žena, ktorá sa po úraze sťažovala na bolesť brucha. Ranení boli pohotovostne transportovaní do nemocnice.

Príčina poruchy motora zatiaľ nie je známa. Pracovníkom sa v priebehu pár minút poradilo lanovku zastaviť. Hovorca lyžiarskeho strediska pre miestne médiá zatiaľ neposkytol žiadne stanovisko.

Viac o téme: GruzínskoLanovkaÚrazStrediskoPorucha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu