Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Vybrzďoval kamión na D2: Manéver kruto oľutoval, VIDEO náraz do kufra a obrovská pokuta

Vodič na diaľnici D2 vybrzdil kamión
Vodič na diaľnici D2 vybrzdil kamión (Zdroj: YouTube/Policie ČR)

BŘECLAV – Nie nadarmo sa hovorí, že karma je zdarma. Svoje o tom vie aj tento vybrzďovač, ktorý si trúfol na kamión. Na diaľnici D2 pri Podivíne smerom na Břeclav sa vodičovi kamiónu podarilo celý incident zachytiť na palubnú kameru. Vybrzďovačovi nakoniec nákladné auto skončilo v kufri. Neminula ho ani mastná pokuta.

Polícia Českej republiky 15. marca informovala o 51-ročnom cudzincovi, ktorý sa uberal po diaľnici D2 v osobnom automobile značky Volvo. Netušil, že kamionista, z ktorého si spravil obeť, má palubnú kameru. Vodiča vyviedlo z miery, keď mu vošiel do cesty.

„Keď kamión následne predbiehal, na vodiča trúbil a po zaradení sa pred neho opakovane šliapal na brzdový pedál,“ informovala polícia ČR. Vybrzdovač vo volve svojím ďalším krokom dostal vodiča kamiónu do bezvýchodiskovej situácie. Dupol na brzdu a kamionista nemal šancu svoj nákladný automobil ubrzdiť včas. Kvôli impulzívnemu konaniu cudzinca mu kamionista nabúral do kufra volva.

„Vodič osobného vozidla sa nakoniec ku všetkému priznal a čaká ho úhrada škody vo výške 180-tisíc českých korún (cca 7080 eur),“ uviedla polícia. Vybrzďovač vraj svoj počin vysvetlil ako skrat. „Svoj skrat vysvetlil stresom a tiež tým, že si nevšimol, že vodič kamiónu „púšťa“ do priebežného pruhu zaraďujúce sa vozidlo,“ deklarovala polícia, s tým, že nehoda sa zaobišla bez zranení.  

Viac o téme: D2NehodaČRKamiónVybrzďovač
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu