Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na rušnú cestu sa zrútil most: VIDEO Šesť mŕtvych, ľudia zomierali v uväznených autách

Pod mostom boli pochovaní ľudia. Zobraziť galériu (7)
Pod mostom boli pochovaní ľudia. (Zdroj: SITA/AP)

WASHINGTON - Na šesť sa zvýšil počet obetí pádu mosta pre peších, ku ktorému došlo vo štvrtok v meste Miami v americkom štáte Florida. Deväť ďalších osôb utrpelo zranenia, informovala v piatok spravodajská stanica BBC.

Videá nie sú vhodné pre ľudí s citlivou povahou!

Polícia oznámila smrteľnú bilanciu po tom, ako záchranári v noci pátrali po osobách uväznených pod spadnutou konštrukciou. Polícia zatiaľ nechcela o obetiach bližšie informovať.

Na rušnú cestu sa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Most, ktorý viedol ponad rušnú šesťprúdovú komunikáciu, sa nečakane zrútil v čase, keď na križovatke po ním svietila červená a na ceste stál rad áut. Most, na ktorom boli v tom čase aj robotníci, spadol podľa polície na najmenej osem vozidiel. Jeden svedok pre televíziu ABC News uviedol, že výkriky ozývajúce sa z áut boli "desivé".

Na rušnú cestu sa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Nedokončený most nachádzajúci sa neďaleko areálu Floridskej medzinárodnej univerzity (FIU) sa zrútil krátko pred 14.00 h miestneho času len niekoľko dní po tom, čo jeho stavitelia položili v sobotu na nosné pylóny 950 ton vážiacu mostovku. Most mal spájať univerzitný kampus s miamským predmestím Sweetwater.

Na rušnú cestu sa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Podľa vyjadrenia univerzity bol navrhnutý tak, aby vydržal až 100 rokov a mal prežiť aj hurikán piatej kategórie. Floridský guvernér Rick Scott uviedol, že okolnosti pádu mosta sa budú vyšetrovať, a ak sa zistí, že niekto pochybil, "ponesie za to zodpovednosť".

Viac o téme: MostFloridaMiami
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu