Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Kráľovná im dala zelenú: Princ Harry a jeho snúbenica Meghan Markle sa môžu vziať

Meghan s princom Harrym vo Wesminsterskom opátstve.
Meghan s princom Harrym vo Wesminsterskom opátstve. (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Britská kráľovná Alžbeta II. dala formálny súhlas na svadbu jej vnuka, princa Harryho, a americkej herečky Meghan Markle. Panovníčka vydala vyhlásenie, podľa ktorého súhlasí "so zmluvou o manželstve medzi mojím najdrahším vnukom princom Henrym Charlesom Albertom Davidom z Walesu a Rachel Meghan Markle".

Spolu s týmto vyhlásením, ktoré zverejnili vo štvrtok, kráľovná podpísala aj Listinu o súhlase - formálne oznámenie o súhlase prepísané kaligrafiou s Veľkou pečaťou Spojeného kráľovstva.

Svadba princa Harryho a Meghan Markle sa bude konať 19. mája v Kaplnke svätého Juraja na hrade Windsor. Sobáš sa uskutoční na poludnie, pričom bohoslužbu povedie windsorský dekan David Conner. Dvojicu oddá arcibiskup z Canterbury Justin Welby.

Princ a herečka sa zasnúbili v novembri a radostnú správu oznámili zástupcovia Clarence House, oficiálneho sídla Harryho otca, princa Charlesa. Tridsaťtriročný Harry a o tri roky staršia rodáčka z Los Angeles tvoria pár od roka 2016 a po svadbe budú bývať v Nottingham Cottage v Kensingtonskom paláci.

Princ Harry, celým menom Henry Charles Albert David, sa narodil 15. septembra 1984. Je mladším synom už zosnulej princeznej Diany a princa Charlesa. V súčasnosti je piatym v poradovníku čakateľov na trón. Okrem jeho otca sú pred ním aj starší brat William, jeho syn George a dcéra Charlotte. Ako priamy potomok kráľovnej potreboval Harry jej súhlas na svadbu s Markle, inak by ich potomkov vylúčili z následníctva na trón.

Meghan Markle je známa najmä ako Rachel Zane zo seriálu Kravaťáci (2011). Okrem toho účinkovala napríklad vo filmoch ako Nezabudni na mňa (2010), Šéfovia na zabitie (2011), Random Encounters (2013) či Anti-Social (2015).

Viac o téme: Princ HarryMeghan Markle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu