Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Z lietadla na Sibíri padal šokujúci náklad: Na dráhe sa váľal poklad v obrovskej hodnote

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MOSKVA - Niekoľko ton zlata dnes vypadlo z lietadla, ktoré odštartovalo z Jakutska na Sibíri, zjavne s chybou na dverách nákladového priestoru. Uviedla to ruská redakcia BBC s odvolaním sa na miestne médiá, ktoré zverejnili zábery zlatých tehál rozsypaných na štartovacej dráhe. Podľa agentúry Interfax z lietadla nepadali zlaté, ale strieborné tehly; celkom asi 200 kusov, z ktorých len časť skončila na dráhe.

VIDEO Natalia (27) zažila na letisku poníženie: Kvôli príručnej batožine ju nepustili do lietadla

Len zo štartovacej dráhy podľa miestnych médií zozbierali 172 zlatých tehál, z ktorých každá vážila 20 kilogramov. Lietadlo prepravovalo celkom deväť ton zlata v odhadovanej hodnote viac ako 21,5 miliardy rubľov (cca 0,3 miliardy eur).

Letisko v Jakutsku pripustilo, že z nákladného lietadla An-12 pri vzlete vypadol "obzvlášť cenný náklad" po tom, čo sa odtrhla ľavá časť brány nákladového priestoru. Posádka sa potom rozhodla vrátiť sa na letisko, kde úspešne pristála.

Letisko teraz strážia posilnené jednotky polície, v okolí policajti prehľadávali okoloidúcich aj okoloidúce autá.

Na letisku sa vysypali ingoty zliatiny zlata a striebra, avšak "celý náklad sa podarilo pozbierať", povedal neskôr Interfaxu hovorca banskej spoločnosti z Čukotky, ktorá je "dcérou" kanadskej spoločnosti Kinross Gold.

Pri nehode nebol podľa neho zranený žiadny zo siedmich členov posádky ani z dvoch zástupcov firmy na palube lietadla, ktoré letelo na trase z bane Kupol do Krasnojarska. V Jakutsku mal stroj medzipristátie, aby natankoval palivo.

Viac o téme: LietadloZlatoNáklad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu