Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Majiteľka musela psíka nechať pri batožine: Po prílete nastal šok, zlomilo jej to srdce

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

NEW YORK - Na palube lietadla United Airlines zomrel pes, ktorého musela dať majiteľka na žiadosť posádky do priestoru pre príručnú batožinu. Zástupcovia spoločnosti v utorok uviedli, že na seba berú zodpovednosť za incident, ktorý sa stal počas nočného letu z Houstonu do New Yorku.

"Je to tragická udalosť, ktorá by sa nikdy nemala stať, keďže zvieratá nemajú čo robiť v priestore pre príručnú batožinu," vyhlásili v stanovisku. Pes sa nachádzal v malej prepravke, ktorú vyrobili tak, aby sa zmestila pod sedadlo v lietadle. Cestujúci uviedli, že počas letu počuli štekot, no mŕtve zviera objavili až po pristátí na letisku LaGuardia.

Cestujúca Maggie Gremminger následne zverejnila prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter fotografiu majiteľky psa a jej detí. "Chcem pomôcť tejto žene a jej dcére. Prišli o svojho psa kvôli zamestnancovi United Airlines. Mám zlomené srdce," napísala Gremminger.

Hovorca spoločnosti ozrejmil, že zamestnanec vyzval majiteľku, aby dala prepravku do priestoru pre príručnú batožinu, pretože trocha zavadzala v uličke. Nevie vraj, prečo prepravku nedali pod sedadlo. Majiteľke a jej dvom deťom preplatili letenky a poplatok za zviera na palube.

Príčina úmrtia zvieraťa zatiaľ nie je známa. Spoločnosť ponúkla preplatiť aj pitvu.

Viac o téme: PesLesLietadloBatožina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu