Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Komplici Češky Terezy, ktorá pašovala heroín: Tvrdý verdikt, ostávajú vo väzbe

Tereza, česká pašeráčka drog na súde zahalená v sárí Zobraziť galériu (3)
Tereza, česká pašeráčka drog na súde zahalená v sárí (Zdroj: FB/Tereza Hluskova, Daily Pakistan, )

ISLAMABAD - Najznámejšia Češka, ktorá sa neslávne dostala do povedomia širokej verejnosti, bola v nedeľu znova pred súdom v pakistanskom Láhaure. Terezu zadržali na letisku v Pakistane v januári s deviatimi kilogramami heroínu. Pakistanský súd zamietol žiadosť, aby boli jej dvaja komplici prepustení na kauciu. S odvolaním sa na správu webu Pakistan Today o tom v pondelok informoval český server Novinky.cz.

Súd vyhovel námietkam žalobcu Muhammada Aftabu, aby nemali možnosť dostať sa na slobodu na kauciu, a vydal príslušný typ zatykača. Aftab Anvar a Harún Afrid tak zostali bez možnosti na prepustenie z väzby. Oboch chytili na základe komunikácie, ktorú s nimi viedla Češka zo svojho telefónu.

Tereza bola pred súdom už v sobotu. Pakistanský súd sa však k žiadosti jej právnika o prepustenie na kauciu nevyjadril. Ďalšie pojednávanie bude 20. marca. Presný počet obvinených v tomto prípade nie je známy.

Tereza pašovala cez hranice
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Tereza Hluskova)

Češka Tereza je vo väzbe od 10. januára, keď ju colníci zadržali na letisku v pakistanskom Láhaure. V dvojitom dne kufra údajne ukrývala deväť kilogramov heroínu. Tereza prešla cez dve kontroly a chystala sa nasadnúť do lietadla do Abú Dabí v Spojených arabských emirátoch, odkiaľ mala pokračovať do Írska. Terezin právnik Čaudhrí Džavád sa obáva, že vyšetrovanie skončí až v závere tohto roka.

Komplici Češky Terezy, ktorá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Teraza H., Geo News)

Za pašovanie drog hrozia v Pakistane vysoké tresty, výnimkou nie je ani trest smrti. Česká diplomacia upokojuje, že trest smrti sa voči cudzincom neuplatňuje. Potvrdzuje však to, že dostať Terezu z pakistanského väzenia bude veľmi ťažké, pretože Česko nemá s Pakistanom nijakú dvojstrannú zmluvu o vydávaní odsúdených na výkon trestu.

Viac o téme: HeroínPašeráčkaPakistanTereza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu