Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nehoda vrtuľníka v New Yorku vzala životy pasažierom: Stroj sa zrútil do mora, VIDEO tvrdého pádu

(Zdroj: Twitter/dn_nation_world)

NEW YORK - Všetkých päť pasažierov prišlo o život po tom, ako sa do prielivu East River v New Yorku zrútil v nedeľu večer miestneho času vrtuľník. Pre agentúru AP to potvrdila v pondelok ráno miestna polícia. Predchádzajúce správy hovorili o dvoch mŕtvych pasažieroch a ďalších troch v kritickom stave.

Šiestemu na palube, pilotovi, sa podľa polície podarilo vyviaznuť a zachránil ho remorkér, ktorý sa plavil okolo. Zástupca hasičov uviedol, že potápačom trvalo nejaký čas, kým vyslobodili z prevrátenej helikoptéry pasažierov, ktorí v nej boli pevne pripútaní. "Pracovali veľmi rýchlo, čo najrýchlejšie, ako sa len dalo. Bola to veľká tragédia," uviedol predstaviteľ newyorského hasičského zboru Daniel Nigro. 

Vrtuľník bol prenajatý na fotografovanie a spadol do mora neďaleko rezidencie newyorského starostu. Videozábery zverejnené na sociálnej sieti ukazujú, ako červená helikoptéra tvrdo dopadá na vodu a prevráti sa na stranu. Podľa jednej zo svedkýň sa vrtuľník potopil do studenej vody veľmi rýchlo.

 

Federálny úrad pre leteckú dopravu uviedol, že vrtuľník Eurocopter AS350 sa zrútil krátko po 19.00 h miestneho času. Záchranári z rôznych zložiek, vyslaní na miesto nehody, medzičasom vytiahli zo stroja všetky obete.

 

 

Viac o téme: Vrtuľník New YorkEast River
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu