Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nemecké zložky v pohotovosti: Za útokom mali stáť nespratní tínedžeri

Mešita po požiari
Mešita po požiari (Zdroj: Twitter/Anadolu Agency)

BERLÍN - Nemecká polícia informovala v nedeľu o pravdepodobne úmyselne založenom požiari v berlínskej mešite, ktorý spôsobil vážne škody na tomto objekte. Pri incidente neutrpel nikto zranenia, uviedla agentúra AP.

Mešitu v berlínskej štvrti Reinickendorf zachvátil požiar v noci na nedeľu. Polícia sa domnieva, že ho založila trojica tínedžerov. Správcovia mešity na svojom Facebooku napísali, že plamene zničili celý interiér budovy a mešitu znefunkčnili. Mešitu prevádzkuje náboženská organizácia DITIP Koca Sinan, ktorá má blízke prepojenie na tureckú vládu, dodala AP.

Prípadom sa zaoberá berlínska polícia. Vyšetrovatelia zvažujú prípadné politické pozadie tohto útoku. V Nemecku došlo v uplynulých dňoch aj k ďalším dvom útokom. V meste Meschede v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko hádzali neznámi páchatelia na tureckých migrantov rozbušky. V piatok sa terčom útoku stala aj mešita v južnom meste Lauffen am Neckar. Pri útokoch neutrpel nikto zranenia. Oba incidenty vyšetrujú príslušníci polície.

Viac o téme: PožiarMešitaBerlín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu