Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Rukojemnícka dráma v kalifornskom ústave: Incident nik neprežil, štyria mŕtvi

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: SITA/AP)

YOUNTVILLE - V kalifornskom ústave starostlivosti o vojnových veteránov vypukla v sobotu dráma, keď muž so strelnou zbraňou zadržiaval tri zamestnankyne zariadenia ako rukojemníčky. Nikto zo štvorice incident neprežil, informovala v sobotu agentúra AP.

Muž zadržiaval rukojemníčky v ústave takmer osem hodín bez akejkoľvek komunikácie s políciou, zatiaľ čo zásahový tím uzavrel oblasť. Po vniknutí do objektu polícia našla mŕtve telá útočníka a troch žien.

FOTO Rukojemnícka dráma v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP)

Obete boli zamestnankyne neziskovej organizácie poskytujúcej liečbu veteránom vojny v Iraku a Afganistane ohľadne posttraumatického stresového syndrómu. Guvernér štátu Kalifornia Jerry Brown a jeho žena Anne vyjadrili sústrasť priateľom a rodinám žien.

Trump je zarmútený

Americký prezident Donald Trump na Twitteri v sobotu napísal, že je "hlboko zarmútený" piatkovou streľbou, ktorá si vyžiadala životy troch pracovníčok v kalifornskom ústave pre vojnových veteránov. Informovala o tom agentúra AP.

Donald Trump
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

Trump po tragédií vyjadril smútok "nad stratou troch úžasných žien, ktoré sa starajú o našich veteránov." Tri pracovníčky v ústave pre vojnových veteránov v kalifornskom meste Yountville zabil 36-ročný bývalý vojak Albert Wong, ktorý bol zaradený do programu na liečenie posttraumatickej stresovej poruchy. Z programu ho však vyradili. 

Dve z jeho obetí, 29-ročná Jennifer Gonzalesová a 42-ročná Jennifer Golicková, boli terapeutky, ktoré sa starali o veteránov trpiacich posttraumatickou stresovou poruchou v rámci programu Pathway Home. Treťou obeťou je Christine Loeberová, riaditeľka tohto programu.

Úrady predtým informovali, že Wong so strelnou zbraňou prenikol na rozlúčkovú oslavu jedného zo zamestnancov zariadenia. Tri ženy zadržiaval takmer osem hodín bez akejkoľvek komunikácie s políciou, zatiaľ čo zásahový tím uzavrel oblasť. Po vniknutí do objektu polícia našla mŕtve telá troch žien a útočníka. Motív činu zatiaľ vyšetrovatelia nepoznajú.

Viac o téme: SmrťRukojemníčkyKalifornia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu