Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Aféra s Clintonom bola hrubým zneužitím moci, tvrdí bývalá stážistka v Bielom dome

Monica Lewinská
Monica Lewinská (Zdroj: SITA/AP Photo/Lionel Cironneau, File)

NEW YORK - Bývalá stážistka v Bielom dome Monica Lewinská sa vyjadrila, že v afére, pre ktorú čelil bývalý prezident USA Bill Clinton impeachmentu, nešlo len o "sexuálny útok", ale o "hrubé zneužitie moci". Informovala o tom v utorok agentúra AP.

Teraz 44-ročná Lewinská v najnovšom vydaní časopisu Vanity Fair napísala, že si veľmi cení odvahu žien, ktoré v boji proti takýmto praktikám musia čeliť "zakoreneným presvedčeniam a inštitúciám". Súčasné hnutie #MeToo poukazujúce na problematiku sexuálneho obťažovania vo filmovom priemysle pochválila za to, že poskytlo takýmto ženám "istotu, ktorá vychádza zo solidarity". 

Lewinská dodala, že jej pred niekoľkými rokmi diagnostikovali posttraumatickú stresovú poruchu, ktorú spôsobila negatívna medializácia jej osoby súvisiaca so spomínanou aférou. Clinton spočiatku pomer s Lewinskou popieral, priznal sa k nemu až v auguste 1998. Výsledky vyšetrovania tejto aféry viedli k návrhu na odvolanie Clintona. Americký Senát ho však vo februári 1999 odmietol zbaviť funkcie.

Viac o téme: Bill ClintonMonica Lewinská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu