Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Žena sa išla okúpať, o chvíľu jej išlo o život: Napadol ju vražedný tvor

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

SYDNEY - Žralok biely napadol ženu, ktorá sa kúpala pri pláži v blízkosti austrálskeho Sydney. Päťdesiatpäťročná plavkyňa utrpela podľa záchranárov ťažké zranenia. Starostka mesta Randwick City Lindsay Shureyová dnes podľa agentúry DPA povedala, že išlo o prvý potvrdený útok žraloka v danej oblasti za posledných 25 rokov.

Žralok napadol plavkyňu pri pláži Little Congwong v piatok večer a pohrýzol ju na pravej nohe. "Mala veľké šťastie, že tú nohu ešte má," povedala Shureyová. Experti na základe zranenia konštatovali, že muselo ísť o útok bieleho žraloka.

Congwong je jedna z mnohých menších pláží na predmestí La Perouse, vzdialenom asi 14 kilometrov od centra Sydney. Pláže boli po piatkovom útoku uzavreté. Podľa novej štúdie žije vo vodách pri východnom pobreží Austrálie asi 5500 bielych žralokov, ktorí dosahujú v dospelosti dĺžku až šiestich metrov. V Austrálii sú chránení.

Žralok biely je považovaný za človeku veľmi nebezpečného predátora. Je totiž zodpovedný za najviac nevyprovokovaných útokov na ľudí medzi všetkými žralokmi a ako takého ho dlhodobo systematicky hubili námorníci a rybári. Jeho prenasledovanie ešte zosilnelo po uvedení úspešného filmu Čeľuste. V skutočnosti tieto žraloky na človeka systematicky neútočia, živia sa hlavne morskými rybami a cicavcami, v menšej miere aj plazmi a vtákmi

.

Viac o téme: Žralok bielyútok AustráliaSydney
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu