Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Krvavý horor v lese: Na Lizu (†12) číhala po ceste zo školy smrť, v snehu našli kúsky tela

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

DONECK - Iba dvanásťročná dievčina bola roztrhaná a čiastočne zjedená svorkou túlavých psov, keď kráčala domov zo školy na Ukrajine. Zvieratá prepadli Lizu Kanareikinu v zalesnenej časti jej bežnej trasy v meste Chartsyzsk, 18 kilometrov východne od Donecka, informovala polícia.

Ľudia natočili mrazivý výjav: FOTO Pes niesol v zuboch novorodenca, nakŕmil ním šteňatá

Keď sa Liza dlho nevracala, išli ju jej rodičia hľadať. Podľa miestnych správ však už našli len jej pozostatky. Jeden portál uviedol, že kúsky boli doslova odtrhnuté z jej tela a sneh naokolo bol sfarbený načerveno od krvi. Iný napísal, že divé psy dievča čiastočne zjedli. Polícia začala trestné vyšetrovanie a zastrelila niekoľko psov, aby zistila, čo je v ich žalúdkoch.

"Polícia vypočúva občanov a hľadá akýchkoľvek svedkov tragédie," prezradila obyvateľka Irina Filippovová. Sused mŕtveho dievčaťa Dmitrij Tsurkanov dodal, že na mieste našiel školskú tašku. "Otvoril som ju a videl som zošity, učebnice, jedna bola ruština pre 6. ročník," uviedol.

Denník Komsomolskaja Pravda informoval, že oddelenie mestskej polície zatiaľ nemá k dispozícii výsledky forenznej analýzy a odmieta svoje stopy zatiaľ komentovať.

Miestni obyvatelia sú hlboko znepokojení túlavými psami, opustenými kvôli občianskej vojne, ktorá vypukla v tejto oblasti v roku 2014. Mnohí ľudia v dôsledku nepokojov radšej odišli a svoje domáce zvieratá nechali napospas osudu.

"Toto je jeden z dôsledkov vojny. Všetci si uvedomujeme, že tieto psy boli opustené a zdiveli. Teraz migrujú z jedného mesta do druhého a čo je smutnejšie - z času na čas napádajú a hryzú ľudí. Každý mesiac odvezieme 50 až 100 psov. Polovica je vrátená s čipmi a sterilizovaná. Zvyšok je utratený," povedal Vladimir Tsimmerman, úradník z mestskej správy v Doneckej republike.

Viac o téme: SmrťŠkoláčkaUkrajinaTúlavý pes
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu