Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Americké noviny odhalili ďalší škandál v Trumpovej rodine: FOTO Sú za tým rodičia Melanie

Melania Trumpová Zobraziť galériu (3)
Melania Trumpová (Zdroj: SITA/AP Photo/Carolyn Kaster)

WASHINGTON - Rodičia americkej prvej dámy zrejme využili možnosti takzvanej reťazovej migrácie, ktorú ich zať, prezident USA Donald Trump, opakovane kritizuje. Napísal to v stredu denník The Washington Post s odvolaním sa na informované zdroje. Viktor a Amalija Knavsovci majú v USA právo na trvalý pobyt a čoskoro získajú americké štátne občianstvo.

Toto Melania nepredýcha: Bývalá Playboy modelka šokovala, sex a pikantnosti s Trumpom!

Knavsovci sú rovnako ako Melania Slovinci a žijú v USA vďaka takzvanej zelenej karte, napísal washingtonský denník s odvolaním sa na imigračných úradníkov. Teraz vraj čakajú na termín oficiálneho odovzdania dokumentov o americkom občianstve. Pretože nemajú v USA žiadne oficiálne postavenie, nehodlajú o svojom statuse verejnosť informovať.

Amalija a Viktor Knavsovci
Zobraziť galériu (3)
Amalija a Viktor Knavsovci  (Zdroj: SITA/AP/Manuel Balce Ceneta/Alex Brandon)

Otázky okolo rodičov prvej dámy sa objavili v súvislosti s Trumpovým tvrdošijným odmietaním spájania prisťahovaleckých rodín. Minulý mesiac sa prezident postavil aj proti desaťročia platnému zákonu, ktorý americkým občanom umožňuje zabezpečiť trvalý pobyt v USA svojim rodičom a potomkom. Reťazová migrácia podľa Trumpa môže napomáhať tomu, že sa do USA dostávajú zločinci.

Americké noviny odhalili ďalší
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Manuel Balce Ceneta/Alex Brandon)

Obaja rodičia Melanie Trumpovej sú dôchodcovia. Sedemdesiattriročný otec pracoval ako vodič a predajca automobilov, sedemdesiatjedenročná matka bola zamestnaná v textilnej továrni. Sama Melania pricestovala do USA zo Slovinska v roku 1996 ako modelka, najprv na turistické a neskôr na pracovné vízum. Zelenú kartu s právom trvalého pobytu získala v roku 2001, občianstvo o päť rokov neskôr, rok po svadbe s Trumpom.

Viac o téme: MigrantiDonald TrumpMelania TrumpViktor KnavsAmalija Knavsová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu