Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Neobvyklý príbeh chlapca (10) z kufra končí šťastne: Spokojná rodinka, otec sa vyhol súdu

Chlapca našli pri skenovaní batožiny jednej zo žien prechádzajúcej cez hranice do Španielska.
Chlapca našli pri skenovaní batožiny jednej zo žien prechádzajúcej cez hranice do Španielska. (Zdroj: twitter/PeninsulaQatar)

CEUTA - Otec chlapca, ktorý sa dostal na územie Španielska zabalený v cestovnom kufri, nepôjde do väzenia, ale zaplatí len pokutu vo výške 92 eur. Rozhodol o tom v stredu súd v Ceute, španielskom autonómnom meste ležiacom na pobreží Maroka.

Španielski žalobcovia najskôr žiadali pre Alího Ouattaru z Pobrežia Slonoviny niekoľkoročný trest odňatia slobody, nakoniec však obžaloba pred súdom priznala, že nemá dôkazy, ktoré by dokazovali, že osemročného chlapca dali do kufra s vedomím jeho otca.

 

 

Na nevšedný obsah kufra prišli španielski pohraničníci, keď v máji 2015 skenovali batožiny jednej zo žien, ktorá práve prechádzala cez hranice z Maroka do Ceuty a zrazu natrafili na skrčenú siluetu chlapca. Chlapec sa volá Adou, má teraz už desať rokov a žije so svojou matkou na predmestí Paríža. "Ani ja ani môj otec sme nevedeli, že ma zatvoria do batožiny," vypovedal chlapec na súde v Ceute.

"Je to za nami a môžeme začať žiť normálny život, navyše konečne spolu, moja žena, dcéra, syn a ja," povedal novinárom rozradostený otec po tom, čo ho v utorok po mesiaci prepustili z väzenia. Prezradil, že rodina začne nový život na severe Španielska.

Viac o téme: UtečenecKuforAlí OuattarAdou Ouattara
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu