Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Hrozivé detaily vraždy v exotickom raji: Podnikateľku (†47) zabili pred očami syna (10)

Vila, v ktorej Janice Farmanovú zavraždili. Zobraziť galériu (3)
Vila, v ktorej Janice Farmanovú zavraždili. (Zdroj: fb, YouTube/Teleplus)

ALBION - Janice Farmanová, pôvodne z Clydebanku v škótskom grófstve Dunbartonshire, prišla násilným spôsobom o život vlani v júli vo svojej vile v Albione na ostrove Maurícius. Svedkom vraždy sa stal jej iba 10-ročný adoptívny syn Gavin. Po otrasnom čine polícia zatkla troch mladíkov, ktorí postupne pri vypočúvaní prezradili hrozné detaily.

Krásku (†19) pri ceste dobodali jej kamaráti: FOTO Pred smrťou stihla urobiť zásadnú vec

Páchateľmi podľa miestnej polície sú Ravish Rao Fakhoo (25), Kamlesh Mansingh (25) a Hanish Soonea (18). Informácie, ktoré minulý týždeň prenikli do škótskeho denníka Scottish Daily Mail, naznačujú, že Fakhoo nezvládol tlak pri vypočúvaní a nabonzoval aj svojich komplicov. Všetci traja spočiatku odmietali akúkoľvek účast na zločine, ale neskôr na povrch vyplávali dôležité detaily. Formálne sa však k vražde nepriznali.

Ravish Rao Fakhoo uviedol, že si navliekli kukly a rozhodli sa okradnúť Janice Formanovú, pretože si mysleli, že bude ľahký cieľ, keďže plánovala svoj návrat do Škótska. Tvrdil však, že tam bol len preto, aby pomohol s lúpením, ale v skutočnosti nikoho nezabil. Pod ťarchou obvinení Fakhooa a Soonea, Mansingh pripustil, že on bol mozgom celej akcie.

Janice Farmanová
Zobraziť galériu (3)
Janice Farmanová  (Zdroj: fb, YouTube/Teleplus)

Svedkom incidentu sa stal iba 10-ročný adoptívny syn Farmanovej Gavin, ktorého páchatelia zviazali a musel sa pozerať, ako jeho matku bijú predtým, než jej priložili na tvár vankúš. Chlapec, trpiaci autizmom, zavolal v šoku priateľovi svojej matky vo Vacoas a ten upozornil políciu, keď lupiči utiekli. Keď dôstojníci prišli na miesto zločinu, našli ženu ležiacu na chrbte so stopami krvi na ústach. Post-mortem vyšetrenie ukázalo, že zomrela na zadusenie spôsobené stlačením krku.

Mansingh polícii pri vypočúvaní prezradil, že do domu vošli okolo polnoci s úmyslom kradnúť, ale jedného z nich spoznala. "Povedal som svojim priateľom, že ju musíme zabiť, aby nás nenahlásila. Nevediac, čo máme robiť potom, ako sme zistili, že je mŕtva, sme sa rozhodli vyrobiť zločineckú scénu. Otočili sme dom hore nohami, ukradli sme nejaké veci a potom sme si vzali Farmanovej auto," uviedol Mansingh.

Hrozivé detaily vraždy v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: fb, YouTube/Teleplus)

Páchatelia zobrali hotovosť, šperky aj Gavinovu PlayStation a ušli na ženinom Nissane Tiida, ktorý sa neskôr našiel opustený pri ceste. Mansingh dobre poznal obeť, pretože pracovali spoločne v tej istej firme a často ju navštevoval v Albione. Poznali sa tak dobre, že mu zverila aj PIN kód na výber hotovosti zo svojho účtu a pomohla získať pôžičku vo výške 300-tisíc maurícijských rupií (cca 7500 eur).

Janice Farmanová bola šéfkou spoločnosti PECS so sídlom na Mauríciu, súkromnej spoločnosti poskytujúcej dátové služby, a udržiavala tak kontakt s mnohými bankami a inými finančnými inštitúciami.

Fakhoo povedal sudcovi pri samostatnom rozhovore, zatiaľ čo bol vo väzbe: "Kamlesh mal v hlave, že za každú cenu musí okradnúť svoju priateľku Janice Farmanovú. Urobili sme opatrenie, dali sme si kukly, aby nás nespoznala. Išiel som do domu iba preto, aby som pomohol svojim komplicom vziať korisť." Rovnako tak aj Sooonea priznáva účasť na lúpeži, ale popiera vraždu.

Pri sexe sa im vypomstili zvrhlé chúťky: Z toho, čo prišlo po smrti, sa vám zastaví rozum

Hovorca prokurátorov v hlavnom meste Port-Louis uviedol, že súdny proces s obžalovanými v prípade Farmanovej sa pravdepodobne uskutoční "neskôr v tomto roku alebo začiatkom roku 2019".

Viac o téme: VraždaMauríciusJanice farmanová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu