Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Turistku (23) zbili a znásilnili v Španielsku: Útočníka (22) pomohla dolapiť pomocou mobilu

Torremolinos Zobraziť galériu (2)
Torremolinos (Zdroj: thinkstock.com)

MADRID - Mladá Britka, ktorá bola znásilnená pred dvomi týždňami na pobreží španielskeho Costa del Sol, pomohla polícii vypátrať útočníka. Stačilo, aby si násilník, ktorý ukradol jej mobilný telefón, s ním urobil selfie. Potom sa už muži zákona oveľa jednoduchšie dopátrali k jeho identite a zatkli ho.

Tréner (64) a lektor (29) dostali exemplárne tresty: Ako vôbec mohli zneužiť toľko detí?

Keď sa 23-ročná žena vracala 11. februára približne o piatej hodine ráno domov do apartmánov La Nogalera v meste Torremolinos zaútočil na ňu neznámy muž, udrel ju do tváre, vyhrážal sa jej a skopal ju do bezvedomia. Keď sa prebrala, zistila, že je od pása nadol nahá. Páchateľ utiekol aj s jej mobilným telefónom.

Detektívi na mieste objavili náušnicu aj stopy DNA. Jeden zo svedkov uviedol, že počul, ako žena prosí útočníka, nech prestane. Ďalší vraj videl muža, ako ju udiera do hlavy a bije. Násilník utiekol po tom, čo sa svedok vybral obeti na pomoc.

Torremolinos
Zobraziť galériu (2)
Torremolinos  (Zdroj: thinkstock.com)

Polícia zatkla páchateľa do 48 hodín po tom, čo ju kontaktovala obeť a povedala, že videla fotografie muža, ktorého spoznala ako útočníka na svojom účte na Google Drive. Muž si zjavne urobil prostredníctvom ukradnutého mobilu selfie s kamarátmi hneď na druhý deň po znásilnení.

Španielsky squatter (22) nebol polícii neznámy a v súčasnosti sa nachádza vo väzbe, kde pobudne počas prebiehajúceho vyšetrovania vedeného miestnym vyšetrujúcim sudcom.

Psychológ (†67) urobil žene počas terapie niečo príšerné: Usvedčila ho DNA, siahol si na život

"Podozrivý, 22-ročný Španiel, je obvinený zo sexuálneho útoku, lúpeže a spôsobenia zranení. Vyšetrovanie začalo po sťažnosti mladej ženy, ktorá vypovedala, že bola znásilnená. Ošetrili ju v miestnom zdravotnom stredisku, kam sa jej podarilo dostať po incidente," uviedol podľa portálu metro.co.uk hovorca národnej polície.

Viac o téme: Mobilný telefónZnásilnenieŠpanielskoSelfie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu