Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Psychológ (†67) urobil žene počas terapie niečo príšerné: Usvedčila ho DNA, siahol si na život

Dean Funabiki Zobraziť galériu (2)
Dean Funabiki (Zdroj: FB/Dean Funabiki)

PULLMAN - Doktor Dean Funabiki pôsobil dlhé roky v americkom meste Pullman ako psychológ a terapeut, ktorý pomáhal ľuďom s ich duševnými problémami. Ako sa však zdá, minulý mesiac sa neovládol a sexuálne napadol vo svojej kancelárii pacientku. Štyridsiatnička sa o hroznom čine rozhodla prehovoriť. Na základe výsledkov vzoriek DNA lekára v piatok večer zatkli. O dva dni sa v cele obesil.

Mladík obťažoval dievčatko (4) počas svadby: VIDEO Svadobčan zakročil, takmer ho zlynčovali

Obyvateľka mesta Pullman v štáte Washington informovala v januári tamojšiu políciu, že ju jej terapeut sexuálne napadol. Z jej tela boli urobené výtery a dôkazy boli poslané do špecializovaného laboratória na analýzu. Po tom, čo dôstojníci dostali povolenie na získanie vzoriek Funabikiho DNA, sa zistilo, že došlo k pozitívnej zhode s tampónmi z intímnych partií pacientky.

Dean Funabaki
Zobraziť galériu (2)
Dean Funabaki  (Zdroj: FB/Dean Funabiki)

Na žiadosť vyšetrovateľov a sprevádzaný jeho právnym zástupcom sa Funabiki sám vydal do rúk spravodlivosti na policajnom oddelení minulý piatok približne o 22.30 h. Bol zatknutý a čelil obvineniu zo znásilnenia druhého stupňa, pretože ako páchateľ bol poskytovateľom zdravotnej starostlivosti a údajná obeť bola jeho klientka alebo pacientka a k pohlavnému styku došlo počas liečby.

Za takýto zločin hrozilo psychológovi až doživotné väzenie a pokuta 50 000 dolárov (cca 40-tisíc eur), informoval portál pullman-wa.gov. V nedeľu večer však našli dozorcovia lekára mŕtveho v jeho cele. Už sa mu nedalo pomôcť a v nemocnici len skonštatovali jeho smrť. Obesil sa na ráme postele. V pondelok mal predstúpiť pred súd.

Viac o téme: ObťažovaniePsychológPacientkaSexuálne napadnutieDean Funabiki
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu