Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Bláznivé špekulácie, ktoré ovládli severnú Ameriku: Potomok Fidela Castra vládne Kanade

Fidel Castro a Justin Trudeau Zobraziť galériu (3)
Fidel Castro a Justin Trudeau (Zdroj: TASR/Prensa Latina via AP Images, Sean Kilpatrick/The Canadian Press via AP)

HAVANA – Smrť najstaršieho syna Fidela Castra priniesla šokujúce dohady. Mohol byť najmocnejší muž Kanady Justin Trudeau utajovaným potomkom komunistického revolucionára? Kanadská vláda sa radšej rozhodla tieto dohady raz a navždy uťať.

Fidel Ángel Castro Díaz-Balart si na svoj život siahol vo štvrtok 1. februára, a to po hlbokej depresii, z ktorej sa posledné mesiace liečil. Najstarší syn kubánskeho vodcu bol známy pre veľkú podobu so svojím otcom, za čo si vyslúžil prezývku Fidelito, teda malý Fidel. 

Fidelito po sebe mal zanechať list na rozlúčku, v ktorom kanadského premiéra Trudeaua označil za svojho polovičného brata. Nebolo to prvýkrát, čo sa podobná teória objavila na internete. Po smrti Castra v novembri 2016 sa práve Trudeau pochvalne vyjadroval na jeho adresu, čo vyvolalo tieto špekulácie.

Justin Trudeau
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Adrian Wyld, The Canadian Press)

Justin Trudeau

Trudeau vtedy spomínal na priateľstvo jeho otca a Castra a na jeho stretnutie s Raulom Castrom a tromi synmi komunistického revolucionára. „Aj keď bol kontroverznou postavou, aj jeho podporovatelia, aj jeho ohovárači uznávajú jeho obrovskú horlivosť a lásku pre kubánsky ľud, ktorý bol 'El Comandantemu' dlho a hlboko naklonený," vyjadril sa Trudeau.

Kubánci nič nepodobné tvrdili, kanadská vláda ich dokonca rezolútne odmietla. Justin Trudeau sa narodil 25. decembra 1971, niečo viac ako deväť mesiacov po svadbe jeho rodičov Pierra a Margaret – a teda štyri roky pred tým, ako sa jeho mama prvýkrát ocitla na Kube a stretla s Fidelom Castrom. Experti tvrdia, že dostať sa na ostrov bez pozornosti médií skôr bolo nemožné.

Pierre Trudeau a Fidel
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Fidel Castro a Pierre Trudeau

Viac o téme: KanadaKubaFidel CastroJustin Trudeau
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu