Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

LETECKÁ TRAGÉDIA: Na juhu Iránu sa zrútilo lietadlo, nikto neprežil, 66 mŕtvych

Na juhu Iránu sa zrútilo dopravné lietadlo iránskej leteckej spoločnosti so 66 ľuďmi na palube Zobraziť galériu (7)
Na juhu Iránu sa zrútilo dopravné lietadlo iránskej leteckej spoločnosti so 66 ľuďmi na palube (Zdroj: YouTube/CGTN, SITA/AP)

IRÁN - Na juhu Iránu sa zrútilo dopravné lietadlo iránskej leteckej spoločnosti so 66 ľuďmi na palube. Lietadlo zmizlo z radarových obrazoviek 50 minút po vzlete z teheránskeho letiska Mehrabad. Stanica BBC uviedla, že kvôli zlému počasiu a hustej hmle nemohol na mieste nehody pristáť záchranný vrtuľník.

Hovorca leteckej spoločnosti Aseman potvrdil, že na palube lietadla zomrelo všetkých 66 cestujúcich. Na palube lietadla bolo 60 cestujúcich vrátane jedného dieťaťa a 6 členov posádky. Podľa hovorcu spoločnosti Aseman zatiaľ nie je jasné, čo mohlo byť príčinou nehody.

Príbuzní obetí na mieste nehody
Zobraziť galériu (7)
Príbuzní obetí na mieste nehody  (Zdroj: YouTube/CGTN, SITA/AP)

Na juhu Iránu sa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: YouTube/CGTN, SITA/AP)

Tlačová agentúra PressTV uviedla, že lietadlo so 66 ľuďmi na palube zmizlo z radarových obrazoviek 50 minút po vzlete z teheránskeho letiska Mehrabad.

Na juhu Iránu sa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: YouTube/CGTN)

Stanica BBC uviedla, že kvôli zlému počasiu a hustej hmle nemohol na mieste nehody pristáť záchranný vrtuľník.

Na juhu Iránu sa zrútilo dopravné lietadlo iránskej leteckej spoločnosti Aseman so 66 ľuďmi na palube. Informovala o tom agentúra AP. 

Na juhu Iránu sa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: YouTube/CGTN)

K nehode došlo v nedeľu v hornatej oblasti neďaleko mesta Semirom, vzdialeného približne 620 kilometrov od iránskej metropoly Teherán, pričom lietadlo údajne narazilo do úbočia hory Dena v pohorí Zagros.

Podľa iránskej tlačovej agentúry Fars išlo o dvojmotorové turbovrtuľové lietadlo typu ATR-72 francúzskej výroby, ktoré smerovalo z Teheránu do juhoiránskeho mesta Jásúdž, vzdialeného približne 780 kilometrov južne od Teheránu.

Viac o téme: LietadloIrán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu