Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Silné ZEMETRASENIE v Anglicku s magnitúdou 4,4, cítilo ho 10 miliónov ľudí

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: topky)

SWANSEA – Veľkú Britániu zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 4,4. Otrasy cítilo takmer 10 miliónov ľudí. Silné zemetrasenie s magnitúdou 7,2 dnes zasiahlo aj mexický štát Oaxaca, ktorý sa nachádza na juhozápade krajiny.

Podľa Britskej geologickej služby (BGS) sa epicentrum zemetrasenia, zaznamenaného okolo 14.30 hodiny miestneho času (15.30 hodiny SEČ), nachádzalo 20 kilometrov severne od mesta Swansea vo Walese. Bezprostredne neboli hlásené žiadne závažné škody alebo zranenia.

Zahraničné médiá informovali, že otrasy cítilo takmer 10 miliónov ľudí. Od epicentra až po Liverpool. 

Zemetrasenie s magnitúdou 4,4 zasiahlo v sobotu juhozápad Spojeného kráľovstva. Informovala o tom televízia Sky News s odvolaním sa na BGS.

Zemetrasenie bolo cítiť až z Cornwallu do Liverpoolu.

Mexikom otriaslo silné zemetrasenie s magnitúdou 7,2: VIDEO Ľudia v panike

Vo Swansea okamžite evakuovali miestnu univerzitu. V dôsledku zemetrasenia došlo k piatim dopravným nehodám. Povrch rýchlostnej cesty M4 bol vážne poškodený. Všetci ranení boli okamžite prevezení do nemocnice.

Sobotňajšie zemetrasenie bolo najsilnejšie od 27. februára 2008, keď oblasť v okolí mesta Market Rasen ležiaceho na východe Británie v grófstve Lincolnshire zasiahol otras s magnitúdou 5,2.

 

 

Viac o téme: ZemetrasenieSwansea
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu