Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vodič autobusu riskoval a chcel prejsť cez železničné priecestie: Zrážka s vlakom, sedem obetí

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube/LA BRECHA)

MEXIKO - Najmenej sedem ľudí zahynulo vo štvrtok v mexickom meste San Luis Potosí po tom, ako do seba na železničnom priecestí narazili autobus a vlak. V autobuse sa podľa mexických médií viezli robotníci z neďalekej továrne.

Podľa mexickej pobočky americkej železničnej spoločnosti Kansas City Southern, poskytujúcej v tomto regióne železničnú prepravu, bola chyba na strane vodiča autobusu. Ten sa podľa spoločnosti pokúšal na poslednú chvíľu prejsť cez priecestie ešte predtým, ako ním prejde vlak. Vlak šiel podľa Kansas City Southern len polovičnou rýchlosťou v porovnaní s povoleným rýchlostným limitom.

V Brazílii ďalšia nehoda autobusu, zrazil sa s nákladiakom

Najmenej osem ľudí zahynulo vo štvrtok na stredozápade Brazílie pri zrážke nákladného auta naloženého umelým hnojivom s autobusom, ktorý viezol 43 pasažierov. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informovala agentúra AP. 

Pri nehode, ku ktorej došlo v brazílskom štáte Goiás, ďalších 30 ľudí utrpelo zranenia. Všetky obete nehody boli cestujúci z havarovaného autobusu.  Bližšie informácie neboli po nehode bezprostredne známe. Taktiež nie je zrejmé, či bol zranený niekto z nákladného vozidla. Príčinu nehody vyšetruje polícia. 

Viac o téme: VlakAutobusZrážkaSan Luis Potosí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu