Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Dovolenka v Thajsku sa skončila najhoršie, ako mohla: Benjaminova (†42) osudná bitka v bare

Benjamin Robb Zobraziť galériu (3)
Benjamin Robb (Zdroj: FB)

PATTAYA - Thajská polícia obvinila amerického občana zo zabitia Austrálčana Benjamina Robba (42) počas divokej bitky, ktorá sa medzi nimi strhla minulý piatok v jednom z barov v thajskom meste Pattaya. Podľa miestnych médií útočil Jose Manuel Polanco Jr. (43), ktorý si už v minulosti odpykával trest za mrežami. Pred sudcu sa postaví budúci týždeň.

Dovolenka v Thajsku mu zničila život: Začalo to nevinným nápadom sexu na balkóne

Thajská polícia informovala, že Polanco Robba udieral až spadol na zem a buchol si hlavu. Austrálčan zomrel po prevoze do nemocnice na krvácanie do mozgu. Polanco po incidente z baru odišiel, ale o pár hodín sa sám prihlásil na polícii. Američan obvinenia odmieta a tvrdí, že konal v sebaobrane.

Dovolenka v Thajsku sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Viral Press)

Podľa Bangkok Post sa boj začal po tom, čo Polanco zasiahol kvôli jednej z thajských žien. Údajne bol zhrozený tým, ako Robb zaobchádzal s personálom baru. "Stlačil jej krk a vytiahol ju do výšky, až sa jej nohy nedotýkali podlahy a tvár jej zmodrala," povedal podľa New Corp kapitán policajnej stanice v Pattayi Sombat Kaewpoonmuk.

Polanco podišiel k Robbovi, aby mu povedal, nech s tým prestane. To sa však Austrálčanovi nepáčilo a medzi mužmi sa podľa Kaewpoonmuka strhla bitka.

Vymyslený príbeh?

Zdroj z Pattaye ale naznačil, že muži, ktorí boli s Polancom v bare, podali nepravdivé informácie o tom, čo sa v ňom stalo pred vypuknutím násilia. Traja či štyria Američania, z ktorých niektorí predstierali, že sú Kanaďania a Austrálčania, si vraj vymysleli príbeh o šikanovaní dievčaťa.

Dovolenka v Thajsku sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Viral Press)

Svedok na sociálnych sieťach uviedol, že Polanco si svoju obeť ešte aj vyfotografoval, keď ležala na zemi. "Barové stoličky lietali všade a som si istý, že niektorí ďalší zákazníci a možno aj dievčatá boli zasiahnuté. Ten chlap bol úplne mimo kontrolu," napísal svedok na Facebooku. Treba však dodať, že Robb aj útočník poriadne pili už niekoľko hodín predtým, ako došlo k potýčke.

"Prudká hádka medzi dvoma zákazníkmi v piatok v noci trvala menej ako 20 sekúnd a mala za následok, že jedna osoba bola odvezená do nemocnice s ťažkými zraneniami, čo bohužiaľ viedlo k jej smrti v sobotu v skorých ranných hodinách. Žiadny iný zákazník ani zamestnanec neboli počas incidentu zranení," píše sa vo vyhlásení manažmentu baru.

Temná minulosť

Polanca v roku 1993 v severnom Miami obvinili z vraždy druhého stupňa. Spisy, ktoré videli aj redaktori portálu news.com.au, odhaľujú, že Polanco ako tínedžer zabil Michaela Coopera, ktorý mu dal 20 dolárov, aby sa mu pozrel na problém s autom. V súdnych dokumentoch sa píše, že sa Polanco zbavil vražednej zbrane, ktorá sa nenašla a aj svojho zakrvaveného oblečenia, ktoré ale detektívi objavili.

Pôvodne ho odsúdili na 12 rokov väzenia, no prepustili ho už po dvoch rokoch za mrežami, keď bol jeho čin prekvalifikovaný na zabitie so strelnou zbraňou. Po prepustení strávil päť rokov v podmienke. Bol obvinený aj zo skrytého nosenia zbrane, za čo ho však neodsúdili.

Viac o téme: BarSmrťBitkaThajskoPattayaBenjamin RobbJose Manuel Polanco
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu