Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Útok na Trumpovu rodinu: Manželka Trumpa juniora v nemocnici, otvorila balíček s práškom

Donald Trump Jr. Zobraziť galériu (2)
Donald Trump Jr. (Zdroj: SITA/AP Photo/Richard Drew, File)

NEW YORK - Nevesta prezidenta Spojených štátov Donalda Trumpa Vanessa Trumpová, ktorá je manželkou Trumpovho syna Donalda mladšieho, bola prevezená do nemocnice so žalúdočnou nevoľnosťou potom, čo prišla do kontaktu s neznámym bielym práškom. Polícia krátko potom oznámila, že látka nebola nebezpečná, uviedla televízia Fox News.

Kým agentúra Reuters s odvolaním sa na políciu napísala, že prezidentova nevesta bola do nemocnice prijatá s žalúdočnou nevoľnosťou, Fox News informovala iba o preventívnej hospitalizácii .Televízia ABC7NY uviedla, že spolu s Vanesssou Trumpovou boli preventívne hospitalizovaní ďalší dvaja ľudia. Či ide o deti, ktorých má s Donaldom mladším päť, známe nie je.

 

Trumpová list, ktorý bol adresovaný jej manželovi, otvorila zhruba o desiatej hodine dopoludnia miestneho času (popoludní SEČ). Incident sa stal v ich byte na Manhattane. Donald Trump mladší je najstarším synom amerického prezidenta, ktorého má s českou rodáčkou Ivanou Trumpovou.

Prípadom bieleho prášku sa zaoberá tiež Tajná služba Spojených štátov (USSS). Tá sa stará o dozor nad prezidentom a jeho rodinou, vysokými ústavnými činiteľmi a tiež niekdajšími prezidentmi.

Vanessa Trumpová
Zobraziť galériu (2)
Vanessa Trumpová  (Zdroj: SITA/Win McNamee/Pool Photo via AP)

S akou látkou prišla Trumpová do styku, zverejnené nebolo, hoci polícia vylúčila, že by prášok v liste bol nebezpečný. Reuters v tejto súvislosti pripomenul, že americké úrady pristupujú k bielemu prášku v pošte mimoriadne obozretne od roku 2001, kedy niekoľko redakcií a tiež členov Kongresu USA dostalo listy s antraxom. Vtedy zomrelo päť ľudí.

Viac o téme: NemocnicaPrášokDonald TrumpDonald Trump Jr.Vanessa Trumpová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu