Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ďalšia tragédia v Rusku: Pri havárii vrtuľníka na Sibíri zahynuli dvaja členovia posádky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Elijah Baylis/The Clarion-Ledger)

MOSKVA - Pri tvrdom núdzovom pristátí vrtuľníka typu Mi-8 zahynuli v pondelok na ruskej Sibíri dvaja členovia posádky. Ďalšie štyri osoby na palube sa zranili. S odvolaním sa na ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie o tom informovala agentúra TASS.

Podľa ministerstva vrtuľník prevážal pacienta do nemocnice. K nehode došlo v pondelok okolo 14.45 h miestneho času, keď sa s posádkou prerušilo spojenie.

Pri pátracej akcii sa havarovaný stroj podarilo nájsť v lokalite vzdialenej asi 50 kilometrov od dediny Alexandrovka v Tomskej oblasti. Zranených prepravili do nemocnice v meste Streževoj. O život prišiel druhý pilot a palubný mechanik helikoptéry.

Príčina leteckého nešťastia zatiaľ nie je známa. Úrady začali trestné konanie pre podozrenie z porušenia bezpečnostných pravidiel v leteckej doprave a pre podozrenie z nedbanlivosti s následkom poškodenia zdravia.

Agentúra AP dodala, že za posledné dva dni ide už o druhé letecké nešťastie v Rusku, keď sa v nedeľu neďaleko Moskvy, krátko po štarte z moskovského letiska Domodedovo, zrútilo lietadlo An-148 spoločnosti Saratovské aerolínie so 65 pasažiermi a šiestimi členmi posádky na palube. Haváriu nikto neprežil.

Viac o téme: TragédiaHaváriaVrtuľník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu