Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Odsúdili migrantov, ktorí znásilnili Poľku na dovolenke v Rimini: Exemplárny trest pre mladistvých

Guerlin Butungu Zobraziť galériu (5)
Guerlin Butungu (Zdroj: SITA/AP)

BOLOGNA - Dvoch bratov marockého pôvodu vo veku 15 a 17 rokov odsúdil vo štvrtok mládežnícky súd v talianskej Bologni na deväť rokov a osem mesiacov väzenia za augustový útok v Rimini na poľský pár dovolenkárov, znásilnenie partnerky a ublíženie na zdraví partnerovi, ako aj neskoršie znásilnenie istej Peruánky.

Právny zástupca obžalovaných avizoval odvolanie, pretože vynesený rozsudok považuje za priveľmi prísny, vyplýva z informácií tlačovej agentúry DPA. Hlavného obžalovaného v kauze, 20-ročného mladíka konžského pôvodu, už skôr odsúdili na 16 rokov odňatia slobody nepodmienečne.

Žiadny z odsúdených nie je talianskeho pôvodu a ich činy tak vyvolali na Apeninskom polostrove nielen značný rozruch, ale aj xenofóbne nálady.

Odsúdili migrantov, ktorí znásilnili
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: cctv, polícia, FB)

Osudná noc

Hrôza sa začala vo chvíli, keď k dvojici zaľúbencov sediacej na uteráku na pláži pristúpili štyria muži. Jeden z nich sa po anglicky spýtal: "Odkiaľ ste?" Odpoveď znela: "Z Poľska". Potom páru prikázali, aby im odovzdal svoje peňaženky a telefóny. Nečakali však na to, kým ich vydajú dobrovoľne, ale nasledovala brutálna bitka.

Najprv útočníci spacifikovali priateľa a potom sa pustili do mladej ženy. Kým jeden mal stále pod kontrolou mladíka, zvyšní traja sa vrhli na dievčinu. Sotili ju do piesku a mlátili po tvári a celom tele. "Držali ma tak silno za krk, akoby ma chceli uškrtiť, nemohla som dýchať," uviedla vo výpovedi obeť.

Odsúdili migrantov, ktorí znásilnili
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Guerlin Butungu)

Podľa portálu ilgiornale.it jej dvaja muži držali od seba nohy a tretí ju sexuálne zneužíval, potom sa vymenili. Nočná mora trvala približne dvadsať minút a počas nej jej jeden z agresorov povedal: "Zabijem ťa". Vyčerpanú dievčinu medzitým odvliekli k brehu a hodili do vody. Potom ju vytiahli a pokračovali v znásilňovaní. Jej priateľ bezmocne ležal približne 15 metrov od nej, no nemohol jej pomôcť, aj keď si uvedomoval, že ju týrajú a zneužívajú.

Mladíka držali s hlavou pritlačenou v piesku. Po tom, čo ho prehľadali, aby našli cennosti, ho opäť udierali a kopali do všetkých častí tela. Prosby o vodu, pretože trpí astmou a dusil sa, vyšli nazmar. Povedali mu, že napiť sa môže len tej morskej.

Odsúdili migrantov, ktorí znásilnili
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA / AP)

Televízna stanica Sky TG24 uviedla, že zadržaný muž z Konga prišiel do Talianska ako zachránený migrant v roku 2015. Žiadosť o azyl mu síce zamietli, ale z humanitárnych dôvodov dostal dočasné povolenie na pobyt v Taliansku do roku 2018. Podľa miestnych médií konali mladíci pod vplyvom alkoholu a drog. Marockí bratia boli úradom údajne známi ako drogoví díleri a zlodeji.

Odsúdili migrantov, ktorí znásilnili
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA / AP)

Viac o téme: VäzenieZnásilnenieRozsudokTuristkaNásilníciPoľka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu