Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Francúzsky minister Hulot poprel obvinenia z obťažovania: Prestaňte, ničíte moju rodinu

Francúzsky minister životného prostredia Nicolas Hulot sa usmieva počas odchodu z Elyzejského paláca.
Francúzsky minister životného prostredia Nicolas Hulot sa usmieva počas odchodu z Elyzejského paláca. (Zdroj: TASR/AP Photo/Michel Euler, File)

PARÍŽ - Francúzsky minister životného prostredia Nicolas Hulot vo štvrtok rázne poprel obvinenia zo sexuálneho obťažovania, ktoré voči nemu údajne vzniesli dve ženy. Informovala o tom agentúra AP.

Hulot, bývalá obľúbená televízna hviezda, pre tamojšiu televíznu stanicu BFM povedal, že spomínané tvrdenia ničia jeho rodinu a privádzajú ho do "zúrivosti".  Podľa francúzskych médií by investigatívny článok o údajnom sexuálnom obťažovaní, ktorého sa údajne Hulot dopustil v minulosti, mal zverejniť francúzsky magazín L'Ebdo.

Minister v rozhovore pre BFM priznal, že v roku 2008 ho jedna žena obvinila z obťažovania, ku ktorému podľa nej došlo v roku 1997. Prípad bol však podľa jeho slov napokon uzavretý pre nedostatok dôkazov. 

Hulot zároveň poprel obvinenia, že vyplatil odškodné inej žene, ktorá ho taktiež obvinila z obťažovania. Francúzsky premiér Édouard Philippe ministrovi, ktorý v súvislosti s aférou nemieni odstúpiť, vyjadril svoju podporu. 

Viac o téme: MinisterSexuálne obťažovanieFrancúzskoNicolas Hulot
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu