Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Muž zo Zemanovho štábu, ktorý napadol novinárov: Posledné slová pred smrťou, štvanica!

Karel Slezák napadol novinára počas povolebných osláv. Zobraziť galériu (2)
Karel Slezák napadol novinára počas povolebných osláv. (Zdroj: twitter/FORUM_24)

PRAHA - Údery päsťami a vyhrážky novinárom. Tak sa preslávil pred necelými dvoma týždňami novinár Karel Slezák, ktorý v stredu zomrel, pravdepodobne na zlyhanie srdca alebo vysoký tlak. O odchode svojho kamaráta teraz prehovoril Milan Rokytka, ktorému vraj Slezák na oslave Zemanovho víťazstva zachránil život.

Nielen Českú republiku, ale aj Slovensko obleteli zábery z oslavy víťazstva staronového českého prezidenta Miloša Zemana. Novinár Milan Rokytka to prehnal s alkoholom a musela ho odviezť záchranka. Jeho kamarát Karel Slezák sa opitého Rokytku snažil ochrániť pred kamerami a fotoaparátmi zvedavých novinárov a, dokonca, neváhal sa za svojho kamaráta aj pobiť.

Milan Rokytka prehovoril o svojom kamarátovi Karlovi Slezákovi.
Zobraziť galériu (2)
Milan Rokytka prehovoril o svojom kamarátovi Karlovi Slezákovi.  (Zdroj: FB/Milan Rokytka)

Incident začala vyšetrovať polícia, no Slezák sa už konečného verdiktu nedočká. "Naposledy mi volal z auta, išiel na výsluch na políciu a dohovárali sme si schôdzku k obnoveniu činnosti Syndikátu československých novinárov, ktorých pripravili o stovky miliónov korún nielen za budovy. Chcel mi o tom podrobne porozprávať, no bohužiaľ, už to nepovie nikomu. Uštvali ho, podobne ako Míla Ransdorfa, česť jeho pamiatke," povedal pre Týdeník Občanské Právo Rokytka.

Tvrdí, že Slezáka si vážil pre jeho prehľad v ekonomike, finačníctve, žurnalistike a pre jeho zmysel pre humor. "Stál pri mne aj keď som skolaboval v TOP hoteli, v ktorom sa na mojom bezvedomí a možno aj poslednom výdychu, chceli zviezť hyenistickí kolegovia, ktorí mi nielen neposkytli prvú pomoc, ale ešte aj bránili záchranárom. Bez Karla Slezáka by som tu nebol," povedal Rokytka. Aj podľa senátora Jana Velebu sa zo Slezáka stal ľudský terč.

"Zomrel prostý človek, ktorý sa len snažil chrániť kolegu. Možno nie úplne správne, asi nemal použiť to, čo vedel - box. Tento slušný chlap nevydržal tlak zo strany novinárov," povedal Veleba pre TV Nova. Karel Slezák bol 3 dni po incidente v TOP hoteli vylúčený zo Syndikátu novinárov ČR, no podľa Velebu, sa už verejne brániť nestihol.

Viac o téme: SmrťBoxerMiloš ZemanKarel SlezákMilan Rokytka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu