Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Koniec aféry, ktorý nikto nečakal: Zomrel Slezák (†73), bitkár zo Zemanovho štábu

Karel Slezák napadol novinára počas povolebných osláv.
Karel Slezák napadol novinára počas povolebných osláv. (Zdroj: twitter/FORUM_24)

PRAHA - Vo veku 73 rokov zomrel český novinár Karel Slezák, ktorý sa oháňal po kolegoch päsťami v štábe prezidenta Miloša Zemana po jeho volebnom víťazstve. Informoval o tom v stredu český denník Blesk, ktorému to potvrdil Slezákov blízky priateľ Rostislav Osička.

Prečítajte si o incidente: Výtržník v Zemanovom štábe odhalený: VIDEO Na reportéra zaútočil bývalý boxer

"Novinári ho uštvali," uviedol. Jeho kamarát mal údajne slabé srdce. Slezák na seba výrazne upozornil na konci januára, keď Zeman oslávil volebné víťazstvo v pražskom Top Hoteli. Jeden z hostí, novinár Milan Rokytka, tam mal zdravotné problémy a musela po neho prísť záchranka. Kolegovia, ktorí v tom videli príliš veľa alkoholu, sa snažili situáciu zdokumentovať. V tej chvíli však zasiahol Slezák, ktorý ich od Rokytku odháňal a rozdal aj niekoľko úderov päsťou.

Potýčku v Zemanovom štábe riešila polícia a odsúdila ju mimovládna organizácia Reportéri bez hraníc. Muža, ktorý bol v Zemanovom volebnom štábe akreditovaný ako novinár, po tomto incidente český Syndikát novinárov vylúčil zo svojich radov. Slezák sa neskôr ospravedlnil a uviedol, že v štábe konal pod vplyvom emócií.

Viac o téme: BitkaNovinárŠtábBitkárMiloš ZemanKarel Slezák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu