Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Rakúskom otriasa nechutný prípad: Politik sexuálne zneužíval svoje vlastné vnúčatá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

AMSTETTEN - O uvalení vyšetrovacej väzby na komunálneho politika Sociálnodemokratickej strany Rakúska (SPÖ) z dolnorakúskeho okresu Amstetten pre podozrenie zo sexuálneho zneužitia, okrem iného maloletých, ale aj prechovávania zbraní v ilegálnej držbe a suvenírov z obdobia národného socializmu informovala v pondelok tlačová agentúra APA s odvolaním sa na zdroje prokuratúry.

Podľa nich politika zadržali ešte uplynulý štvrtok, medzičasom je vo vyšetrovacej väzbe v St. Pöltene. Dolnorakúska organizácia SPÖ už avizovala, že muža v utorok na zasadaní jej predsedníctva vylúčia z radov strany.

V pivničných priestoroch zadržaného sa našli sčasti veľmi dobre ukryté strelné zbrane, ako aj dva ručné granáty a tzv. boxery, ale aj suveníry z obdobia národného socializmu, o ktorých vyšetrovatelia chcú zistiť, či ich majiteľ vlastnil z propagandistických alebo zberateľských dôvodov.

Hovorca prokuratúry s ohľadom na ochranu obetí nezverejnil identitu obetí sexuálneho zneužívania, podľa denníka Niederösterreichische Nachrichten však ide o vlastné vnúčatá medzičasom uväzneného.

Viac o téme: VnúčatáPolitikSexuálne zneužívanieRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu