Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bili novinárov, už to rieši polícia: V Zemanovom štábe mal útočiť aj bývalý boxer

Konflikt v štábe Miloša Zemana
Konflikt v štábe Miloša Zemana (Zdroj: Twitter / Pavlína Kosová)

PRAHA - Česká polícia vyšetruje sobotňajšiu potýčku podporovateľov prezidenta Miloša Zemana a novinárov ako výtržníctvo. Ako informoval spravodajský portál iDNES.cz, muži zákona sa incidentu venovali už v sobotu večer, ale až po tom, ako v nedeľu jeden z novinárov podal trestné oznámenie, ho mohli právne kvalifikovať.

„Podľa niektorých záberov mohlo dôjsť aj k ublíženiu na zdraví alebo poškodeniu majetku. Pretože však nikto zo zúčastnených políciu o incidente neinformoval, kriminalisti museli v samotných začiatkoch vychádzať len z otvorených informačných zdrojov. To však samo o sebe k stanoveniu právnej kvalifikácie nestačilo," uviedla hovorkyňa pražskej polície Andrea Zoulová s tým, že sa situácia zmenila, keď spomínaný novinár podal v nedeľu večer trestné oznámenie

„Na základe poskytnutých informácií aj analýzy dostupných videomateriálov vyšetrovatelia začali s úkonmi trestného konania pre podozrenie z prečinu výtržníctva," dodala. Podľa nej sa zatiaľ nedá predvídať, či sa právna kvalifikácia ešte rozšíri alebo zmení.

Agresor mal byť exboxerom

Incident sa stal v sobotu večer, keď Zeman už opustil volebný štáb a priestor medzi jeho podporovateľmi a novinármi sa otvoril. Keď sa redaktorovi Milanovi Rokytkovi prispievajúcemu aj na portál Parlamentní listy urobilo zle, skolaboval a na miesto prišli záchranári, začali si ostatní novinári ich zásah nakrúcať.

S tým však nesúhlasil jeho kolega Jan Šolta, ktorý sa o Rokytku staral, a začal ich slovne napádať. K nemu sa pridal ďalší údajný novinár Karel Slezák, ktorý podľa portálu Blesk.cz mal byť kedysi boxerom. Po výmene názorov fyzicky napadol kameramana z iDNES.cz. Udrel ho pri tom do hrudníka a do tváre.

Viac o téme: NovináriPotýčkaMiloš Zeman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu