Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vydávali sa za hostesky na charitatívnom večierku: Tajná reportáž odhalila odporné chúťky boháčov

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: YouTube/Financial Times)

LONDÝN - Minulý týždeň sa v londýnskom hoteli Dorchester konal večierok, ktorý v Británii oživil debatu o sexuálnom obťažovaní. Jeho cieľom bolo vybrať peniaze na charitu. Medzi zhruba 360 pozvanými boli ale len muži, väčšinou významní podnikatelia, športovci, novinári a politici. Organizátori večera z organizácie Presidents Club najali vyše 100 hostesiek, medzi ktorými však boli aj dve novinárky denníka Financial Times, ktoré následne opísali prípady sexuálneho obťažovania.

VIDEO Rasistický škandál módneho giganta naberá na obrátkach! Zatvorené obchody a rozbité výklady

Modelingová agentúra kráskam nariadila, aby si dali na seba sexi šaty, čiernu spodnú bielizeň a nezabudli ani na vysoké podpätky. Za večer si mohli zarobiť 150 libier (cca 170 eur). To však dievčatá nevedeli, že tí, ktorých majú obsluhovať, nebudú po ich sexi postavách pokukovať len úchytkom a v rámci slušnosti.

Novinárky Financial Times opísali prípady sexuálneho obťažovania, obscénne komentáre a "opakované žiadosti, aby sa (hostesky) k hosťom pripojili v ich spálňach v (hoteli) Dorchester". Okrem toho opití boháči strkali ruky dievčatám pod sukne a jeden z účastníkov podľa FT dokonca pred jednou z hostesiek odhalil svoj penis.

Otrasné zážitky dievčat

"Otvorene sa ma opýtal, či som prostitútka," opísala rozhovor s približne 70-ročným hosťom mladá žena. "Nikdy som niečo takéto predtým nerobila a už sa na to znovu nikdy nedám. Je to strašidelné," povedala neskôr. Jedna (28) z tých, ktorá už mala skúsenosti zo snobských večierkov, uviedla, že sa ešte s niečím podobným nestretla. Muži sa s ňou síce niekedy pokúšali flirtovať, ale nikdy sa necítila nepríjemne alebo vystrašene, tak ako teraz. Hostia jej siahali na zadok, boky, nohy či brucho. Jeden z nich ju k sebe pritiahol, aby ju pobozkal a ďalší ju pozval hore do svojej izby.

Pred ženskými toaletami bol dokonca nainštalovaný monitorovací systém, ktorý hostesky sledoval. Tie ktoré strávili príliš dlhý čas mimo tanečnej sály, boli odvedené naspäť. Ak sa organizátorom zdalo, že sú príliš málo aktívne, povzbudzovali k ich väčšej interakcii s hosťami.

Vydávali sa za hostesky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/Financial Times)

V dražbe stretnutia s vplyvnými politikmi a finančníkmi

Dražba na charitatívnej akcii mala v ponuke napríklad stretnutie pri čaji s guvernérom centrálnej Bank of England Markom Carneyom či obed s ministrom zahraničia Borisom Johnsonom, no získať sa dali aj pikantnejšie možnosti trávenia voľného času, a to napríklad zakúpením si návštevy v striptízovom klube. Po zverejnení článku a následnej spŕške pobúrených reakcií Carney vyhlásil, že nikdy nesúhlasil s tým, aby bolo v dražbe uvedené stretnutie s ním. Boris Johnson o obede vraj nemal ani potuchy.

Vydávali sa za hostesky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/Financial Times)

Britská charitatívna organizácia, medzi ktorej patrónov patrilo mnoho miliardárov, celebrít a politikov a na ktorej výhradne pánskom galavečere boli podľa médií hromadne obťažované hostesky, oznámila kvôli škandálu ukončenie činnosti. Do sídla premiérov bol kvôli svojej účasti na podujatí predvolaný jeden z nižšie postavených členov kabinetu Theresy Mayovej.

Premiérka je zhrozená

Hovorca Mayovej uviedol, že premiérka je správami o tom, čo sa údajne dialo na večierku, zhrozená. Do Downing Street bol už v stredu kvôli podaniu vysvetlenia ohľadom účasti na akcii predvolaný Nadhim Zahawi, ktorý má v kabinete na starosti záležitosti rodiny a detí. Hovorca úradu povedal, že Zahawi síce na galavečere bol, ale odišiel pomerne skoro a že mu nebolo príjemné, ako sa účastníci večierka k hosteskám správali.

Vydávali sa za hostesky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Sita/Philip Toscano/PA, File via AP)

Organizácia Presidents Club tvrdí, že vďaka každoročnému galavečeru vybrala za posledných viac ako 30 rokov už 20 miliónov libier (cca 23 miliónov eur), ktoré venovala charitám pomáhajúcim deťom. Londýnska detská nemocnica Great Ormond Street Hospital dnes však oznámila, že je správou FT šokovaná a že vráti peniaze, ktoré od organizácie dostala v rokoch 2009 až 2016. Čiastka činí 530-tisíc libier (približne 610-tisíc eur).

Viac o téme: HosteskyVečierokŠkandálSexuálne obťažovanieTheresa MayováDorchesterPresidents Club
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu