Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pašeráčka Tereza zostáva v Pakistane: Predĺžia jej väzbu, na súd prísť nemohla

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: topky)

LAHORE/PRAHA - Pakistanský súd dnes predĺži väzbu Češke zadržanej pred dvoma týždňami na medzinárodnom letisku v Lahore s deviatimi kilogramami heroínu. Vo väznici zatiaľ zostane do konca januára. Rozhodnutie padne na základe predložených dokumentov, dvadsaťjedenročná Tereza H. na súd predvedená nebola. Informovala o tom hovorkyňa českého ministerstva zahraničia Irena Valentová.

Nové odhalenia v prípade pašeráčky Terezy: Sexom zarábala aj Slovákovi

"Väzba bude predĺžená v priebehu dneška, čo dnes oznámil súd," povedala hovorkyňa na základe informácií od zástupkyne českej ambasády. Dievča podľa nej zostáva vo väznici v Lahore. Pred rovnaký súd by mala opätovne predstúpiť na konci januára, kedy sa bude rozhodovať o ďalšom pokračovaní väzby.

Pašeráčka Tereza zostáva v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Teraza H., Geo News)

Pakistanský denník Daily Pakistan napísal, že Češka nemohla byť dnes predvedená pred súd kvôli štrajku miestnej polície. Policajti bojkotovali súdne konanie potom, čo boli niektorí ich kolegovia zbití študentami na pandžábskej univerzite po stretoch medzi dvoma skupinami tamojších poslucháčov. Ďalšie súdne konanie sa má podľa denníka Daily Pakistan uskutočniť 30. januára.

Daily Pakistan takisto napísal, že pred súd bol dnes predvedený údajný pakistanský komplic Terezy, ktorému bola predĺžená väzba o dva týždne. Muž vraj Češke zariadil v Pakistane ubytovanie, a to na pokyn svojho brata, ktorého zadržaná česká občianka už skôr označila za svojho obchodného partnera.

V utorok Valentová uviedla, že Češka sa v Lahore stretla s českým honorárnym konzulom, dostala odkazy od rodiny a balíček so základnými potrebami. Tereza má k dispozícii právnika, podľa hovorkyne je na tom zdravotne dobre a na podmienky vo väznici sa nesťažovala.

Pašeráčka Tereza zostáva v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Teraza H., Geo News)

Pakistanskí colníci ženu zadržali 10. januára, údajne potom, čo prešla cez dve kontrolné stanovištia protidrogových jednotiek cestou na let do Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch. Deväť kilogramov drogy našli v jej kufri.

Pašeráčka Tereza zostáva v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Teraza H., Geo News)

Za pašovanie drog sú v Pakistane zvyčajne veľmi vysoké tresty, výnimkou nie je ani trest smrti. Ten sa ale podľa českého ministerstva zahraničia spravidla neuplatňuje voči cudzincom.

Viac o téme: PašovaniePakistanHeroínČeškaTereza H.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu