Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Turecký útok v Sýrii zasiahol aj Nemecko: VIDEO Masová bitka na letisku v Hannoveri

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube)

HANNOVER - V pondelok vypukla bitka medzi kurdskými demonštrantmi a tureckými cestujúcimi na nemeckom letisku v Hannoveri. Podľa predbežných policajných odhadov sa potýčky zúčastnilo až 180 osôb. Polícia už začala vyšetrovanie v štyroch prípadoch ublíženia na zdraví a v dvoch prípadoch majetkovej ujmy.

Turecko neustúpi ani o krok pri vojenskej ofenzíve na severe Sýrie, oznámil Erdogan

Hannoversche Allgemeine Zeitung informoval, že k divokej potýčke, zachytenej na dramatických záberoch, došlo pri Termináli B. Demonštrujúci Kurdi mali v rukách vlajky a kričali, že turecký prezident Erdogan je fašista. Keď to začuli cestujúci Turkish Airines, ktorí smerovali do Istanbulu, rozhodli sa tiež prejaviť svoj názor.

Turecký útok v Sýrii
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Medzi desiatkami zúčastnených padali kopance aj údery päsťami, nakoniec musela zakročiť polícia, ktorá použila slzný sprej na rozdelenie oboch znepriatelených strán. Zopár ľudí si muselo dať ošetriť mierne zranenia.

Vojenská operácia Turecka proti Kurdom v Sýrii

Turecká armáda začala ostreľovať Afrin zo svojho územia v piatok, v sobotu začala bombardovanie regiónu a v nedeľu začala operácie pozemných síl tureckej armády a jej povstaleckých spojencov zo Slobodnej sýrskej armády (FSA). Boje pokračujú aj dnes.

"Turecké nálety a strety zabili 26 bojovníkov na kurdskej strane," povedal šéf exilovej OSDH Rami Abdar Rahmán. Podľa neho zahynulo tiež 19 sýrskych povstaleckých bojovníkov podporovaných Ankarou. Ďalších deväť mŕtvych nebolo vraj zatiaľ identifikovaných.

Ankara operáciu v Afrine zdôvodňuje tým, že oblasť ovládajú sýrske kurdské milície YPG, ktoré sú súčasťou SDF (koalícia arabských a kurdských milícií) a ktoré Ankara považuje za teroristickú skupinu s väzbami na kurdských povstalcov v Turecku. V minuloročných bojoch proti Islamskému štátu (IS) bola SDF najvýznamnejším pozemným spojencom medzinárodnej leteckej koalície vedenej Spojenými štátmi.

Radikáli z IS vlani prišli o väčšinu územia v Iraku a v Sýrii, ale naďalej podnikajú krvavé teroristické útoky.

Viac o téme: LetiskoDemonštráciaBitkaTureckoErdoganTurciKurdi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu