Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ďalší prípad Čecha prichyteného s kontrabandom drog: Dôchodcovi (69) našli darček v kufri

(Zdroj: pixabay.com)

PRAHA/HONGKONG - Na 27 rokov väzenia bol v Hongkongu za pašovanie drog odsúdený takmer sedemdesiatročný český občan. Informoval o tom dnes Český rozhlas - Radiožurnál. Čech, ktorého zadržali na letisku s tromi kilogramami kokaínu, vinu popiera. O drogách v kufri vraj nevedel.

Tereza čaká vo väzbe, Simona naháňa slávu: Videoklip, zlatokopky a peniaze za informácie

Rozsudok nad dôchodcom Vladimírom zo Šumavy, ktorý strávil vo väzbe v Hongkongu viac ako rok, potvrdila hovorkyňa českého ministerstva zahraničia Michaela Lagronová. "Bol uznaný vinným v kauze pašovania drog a odsúdený na 27 rokov väzenia," povedala Rádiožurnálu.

Český občan, ktorý podľa hongkongskej polície zásielku kokaínu prevážal z Južnej Ameriky, tvrdí, že o drogách vo svojej batožine nič netušil. Kufor, v ktorom bol kokaín nájdený, údajne dostal ako darček.

Už v auguste v Hongkongu za pašovanie kokaínu odsúdili taktiež na 27 rokov väzenia 63-ročného Čecha. Muži do Hongkongu prileteli nezávisle na sebe.

Medzi Českom a Hongkongom existuje dohoda o vydávaní českých osôb. Odsúdení tak môžu byť časom prevezení do českého väzenia.

Viac o téme: DrogyKokaín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu