Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Anneka (24) sa kúpala s kamarátkami vo vodopádoch: FOTO Na kameru zachytila niečo strašné

Anneka Badingová Zobraziť galériu (2)
Anneka Badingová (Zdroj: FBPAnneka Bading)

MELBOURNE - Austrálčanka Anneka Badingová (24) sa v sobotu popoludní kúpala spolu so svojimi kamarátkami v Mackenzieho vodopádoch v Národnom parku Grampians, keď zrazu do vody spadol 28-ročný turista a utopil sa. Mladá žena, ktorá neúmyselne zachytila ​​okamihy tragédie na kamere GoPro, teraz vyzýva kompetentných na lepšie pokrytie tejto oblasti telefónnym signálom.

Otec sa pochválil láskyplnou FOTO dcérky (8) s pizzou v posteli: O hodinu bola mŕtva

Podľa Anneky bol muž pri vodopádoch spolu s ďalšími približne 10 ľuďmi, ktorí sa hrali na skalách. Skupina je dobre viditeľná na pozadí záberov, ktoré urobila žena prostredníctvom GoPro kamery. "Neplávali, sedeli na skalách a on sa musel pošmyknúť. Kým sa to nestalo, dobre sa zabávali," povedala pre Stawell Times.

Zrazu však ľudia začali kričať a na niečo ukazovať. Dievčatá vtedy ešte netušili, čo sa deje. Mysleli si, že vo vode je nejaké zviera. Potom sa však dovtípili, čo sa stalo. Celá udalosť však bola o to horšia, že nikto z prítomných nemal na mobile signál a nepomáhala ani jazyková bariéra. Muž, ktorý sa utopil, bol totiž taiwanský občan, žijúci v Austrálii.

Anneka (24) sa kúpala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FBPAnneka Bading)

Na mieste nešťastia sa nachádzal aj istý muž, ktorý pracuje ako plavčík, ale voda pod vodopádom bola príliš hlboká a tlak príliš siný na to, aby mohol riskovať aj svoj život. "Všetci sme mu povedali, aby to neriskoval. Vďaka bohu, že to neurobil," uviedla Anneka, ktorá bežala na parkovisko a šoférovala približne 10 minút, než sa dostala k signálu a zavolala na tiesňovú linku.

Záchranárom sa v ten deň však už mužovo telo nájsť nepodarilo kvôli slabému svetlu, z vody ho vytiahli až v nedeľu. Vedúci parku Simon Talbot sa vyjadril, že okolo MacKenzieho vodopádov sú umiestnené tri značky, ktoré zakazujú kúpanie. Z incidentu sú zamestnanci veľmi zarmútení, dodal vo vyhlásení a varoval, že vo všetkých štátnych národných parkoch a rezerváciách je pre návštevníkov dôležité, aby sledovali výstrahy a poslúchali rady rendžerov.

Viac o téme: KameraVodopádUtopenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu