Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Talianskemu mafiánovi klepli po prstoch: Po 15 rokoch na slobode ho zatkli

(Zdroj: YouTube)

RÍM - Talianskeho mafiána Fausta Pellegrinettiho, niekdajšieho člena obávaného zločineckého syndikátu, ktorý od 70. rokov 20. storočia ovládal Rím, zatkli v pondelok v Španielsku po 15 rokoch na úteku. Pellegrinettiho (78) zadržali v luxusnom byte v centre prístavného mesta Alicante na juhovýchodnom pobreží Španielska. Informovala o tom vo vyhlásení talianska polícia.

Pellegrinetti začínal ako lupič, potom sa špecializoval na medzinárodné obchodovanie s drogami a pranie špinavých peňazí a nakoniec sa stal popredným členom rímskeho gangu Magliana. Má si odpykať 13 rokov väzenia za členstvo v zločineckej organizácii, obchodovanie s drogami a pranie špinavých peňazí. Jeho zatknutiu predchádzalo dva roky trvajúce vyšetrovanie.

Gang Magliana bol smutne známy násilím a údajným tajným prepojením na krajne pravicových extrémistov i predstaviteľov spravodajských služieb. Spájajú ho s množstvom atentátov a únosov, uviedla tlačová agentúra DPA.

Šíria sa napríklad fámy, že gang zohral úlohu v zmiznutí občianky Vatikánu Emanuely Orlandiovej v roku 1983, čo je jednou z najväčších záhad v nedávnych dejinách Vatikánu. Orlandiová mala 15 rokov, keď zmizla, a jej prípad je dosiaľ nevyriešený. V roku 2012 úrady otvorili hrob bývalého bossa gangu Magliana, Renata De Pedisa, lebo práve jeho podozrievali, že uniesol Orlandiovú a že jej telo je tam ukryté, ale nenašli sa žiadne stopy.

Viac o téme: Fausto Pellegrinetti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu