Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

VIDEO Krvavý útok na hotel v Kábule: Ozbrojenci Talibanu strieľali do hostí, päť mŕtvych!

Hotel Intercontinental v Kábule
Hotel Intercontinental v Kábule (Zdroj: Twitter/shafiqhamdam)

KÁBUL - Najmenej päť civilistov bolo zabitých pri sobotňajšom útoku ozbrojencov na hotel Intercontinental v afganskej metropole Kábul, informovala v nedeľu nadránom agentúra AP.

Hovorca afganského ministerstva vnútra uviedol, že ďalších šesť civilistov bolo zranených a viac ako 100 ľudí, vrátane 16 cudzincov, bolo vyslobodených z hotela. Útok podľa agentúry DPA pokračoval aj v nedeľu ráno, 12 hodín po jeho vypuknutí.

Podľa šéfa afganskej televízie Tolo News sa posledný z útočníkov stále nachádza na hornom poschodí hotela. Agentúra DPA už skôr informovala, že najmenej traja zo štyroch ozbrojencov, ktorí zaútočili na hotel, boli zabití afganskými bezpečnostnými silami. Agentúra tiež uviedla, že špeciálne jednotky krajiny, ako aj cudzie vojenské oddiely boli privolané na pomoc do hotela, nakoľko jeho blokáda pokračovala.

Americké ministerstvo zahraničných vecí vydalo vo štvrtok vyhlásenie, že "má správy o tom, že extrémistické skupiny môžu plánovať útok na hotely v Kábule", a varovalo občanov, aby zostali v bezpečí. Nikto sa zatiaľ neprihlásil k zodpovednosti za útok.

Hotel Intercontinental sa stal terčom útoku ozbrojencov už aj v minulosti. V roku 2011 bojovníci Talibanu zaútočili na budovu a zahájili prestrelku, pri ktorej bolo zabitých 21 ľudí vrátane deviatich útočníkov.

Prihlásil sa Taliban

K zodpovednosti za útok na hotel Intercontinental v afganskej metropole Kábul, pri ktorom zahynulo najmenej šesť ľudí, sa v nedeľu prihlásilo militantné hnutie Taliban. Informovala o tom agentúra DPA. Vo vyhlásení Talibanu sa uvádza, že útok uskutočnili piati bojovníci hnutia. Hovorca afganského ministerstva vnútra Nadžíb Dániš predtým uviedol, že pri zásahu bezpečnostných síl, ktorý trval takmer 13 hodín zahynuli všetci štyria útočníci.

Viac o téme: Hotelútok KábulIntercontinental
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu