Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Naí Dillí horela továreň na výrobu pyrotechniky: Zahynulo minimálne 17 ľudí

Pri požiari v továrni v Naí Dillí zahynulo najmenej 17 ľudí
Pri požiari v továrni v Naí Dillí zahynulo najmenej 17 ľudí (Zdroj: SITA/AP Photo/Altaf Qadria)

NAÍ DILLÍ - Najmenej 17 ľudí zahynulo v sobotu pri požiari v továrni na výrobu zábavnej pyrotechniky v indickej metropole Naí Dillí. Hasičom trvalo zhruba tri hodiny, kým oheň za pomoci hasičských áut uhasili, informovala agentúra AP.

Podľa miestnych úradov doposiaľ z továrne vytiahli 17 mŕtvych tiel a do nemocnice previezli jedného zraneného robotníka. Na mieste pokračujú pátracie operácie. V dvojpodlažnej budove továrne, ktorú požiar celkom spustošil, by totiž ešte mohli byť uviaznutí robotníci. Príčina vypuknutia požiaru doposiaľ nie je známa. 

Úmrtia spôsobené požiarmi sú v indických továrňach pomerne časté. Dôvodom sú väčšinou nedostatočné bezpečnostné opatrenia a tiež malé množstvo únikových východov. Podľa oficiálnych údajov zahynulo pri podobných nehodách v Indii v roku 2015 až zhruba 17.700 ľudí. 

K jednému z najhorších požiarov v krajine došlo v roku 1997 v preplnenom kine na predmestí Naí Dillí po tom, ako na prízemí budovy kina vybuchol transformátor. Plamene vtedy usmrtili 59 ľudí a ďalším 103 osobám spôsobili zranenia, pripomenula agentúra DPA. 

Viac o téme: PožiarTováreňIndiaNaí Dillí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu