Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Vyše 300 pasažierov v šoku: Do lietadla vtrhla polícia, cesta sa mohla skončiť katastofou

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Let spoločnosti British Airways z londýnskeho letiska Gatwick na ostrov Maurícius nabral niekoľkohodinové meškanie kvôli podozreniu, že pilot je opitý. Štyridsaťdeväťročného muža odviedli z lietadla policajti a bolo treba za neho nájsť náhradu. Podľa polície v Sussexe bol zatknutý a zostáva v policajnej väzbe, uviedla dnes BBC. Incident sa stal už vo štvrtok.

Cestujúci boli len milimetre od obrovského nešťastia: VIDEO Spôsobila ho táto osudná chyba

"Policajti sa vrhli do lietadla a zamierili rovno do kokpitu. Prvému dôstojníkovi boli nasadené putá a bol odvedený," povedal zdroj z leteckej spoločnosti s tým, že viacerí z vyše 300 cestujúcich len pozerali s otvorenými ústami na to, čo sa okolo nich deje. "Je hrozné pomyslieť na to, čo sa mohlo stať," dodal zdroj.

Muž bol zatknutý kvôli podozreniu, že vykonával funkciu v letectve pod vplyvom alkoholu. Hovorca British Airways povedal, že aerolinky berú záležitosť veľmi vážne. "Ospravedlňujeme sa zákazníkom za meškanie," povedal s tým, že lietadlo neodletelo, kým nebol nájdený náhradný pilot, ktorý sa pripojil k posádke.

Lietadlo tak malo pri odlete takmer tri hodiny meškanie. Z pôvodných 20.20 sa štart presunul na 22.56 h. Cestujúcich potom čakal ešte 11-hodinový let do ich zvolenej destinácie.

Viac o téme: PilotAlkoholLietadloLetiskoLondýnBritish Airways
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu