Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Stovky Američanov hlásilo úradom na oblohe UFO: Pravda je však omnoho banálnejšia

Prelet meteoritu
Prelet meteoritu (Zdroj: TASR/AP)

DETROIT - Obyvateľov amerického Michiganu, ale aj ďalších amerických štátov a tiež kanadského Ontária vystrašil v noci z utorka na stredu netradičný úkaz. Stovky znepokojených obyvateľov hlásili úradom jasne žiariacu ohnivú guľu, pričom tento jav podľa mnohých z nich sprevádzali zvuky podobné silnej búrke.

Pozorovanie tohto javu hlásili obyvatelia z mnohých častí Michiganu vrátane Detroitu, ďalej zo štátov Illinois, Pensylvánia, Ohio, Indiana, Missouri a z kanadského Ontária. Mnohí obyvatelia sa domnievali, že je to UFO alebo nejaký apokalyptický výjav. Podľa úradov však pozorovali len meteor, teda svetlo vznikajúce pri prelete meteoroidu, telesa z vesmíru, zemskou atmosférou. "Bol to v každom prípade meteoroid," znel verdikt Billa Cooka z Úradu pre meteoroidy amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA).

To isté vyhlásila aj Americká spoločnosť pre meteory, na ktorú sa tiež obrátili stovky vystrašených obyvateľov so žiadosťou o vysvetlenie. Niektorí obyvatelia Michiganu hlásili dokonca aj to, že sa im v čase, keď pozorovali žiarivé svetlo na oblohe, triasli domy, čo by mohlo znamenať, že teleso sa pri prelete atmosférou celé nerozpadlo, ale jeho časť dopadla na Zem ako meteorit.

Viac o téme: MeteoritPanikaUFOSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu