Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Neznámi ozbrojenci uniesli v Nigérii dvoch cudzincov z USA a Kanady

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Jerome Delay, file)

LAGOS - V štáte Kaduna na severe Nigérie neznámi ozbrojenci uniesli amerického a kanadského občana. Informovala o tom v stredu agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu. Oboch cudzincov prepadli neznámi útočníci na ceste do nigérijskej metropoly Abuja, uviedla polícia.

Medzi ozbrojencami a dvomi policajtmi, ktorí cudzincov sprevádzali, došlo k prestrelke. Obaja policajti pri útoku prišli o život. Podľa polície obaja unesení cudzinci pracujú pre investorov, ktorí v štáte Kaduna stavajú slnečné elektrárne. Meno zamestnávateľa úrady nezverejnili. Polícia po únoscoch pátra. 

Únosy, pri ktorých páchatelia žiadajú za rukojemníkov výkupné, sú v Nigérii bežné. Viacero z nich spáchali v minulosti militanti operujúci na juhu krajiny v delte rieky Niger, ako aj členovia extrémistickej organizácie Boko Haram, ktorí pôsobia najmä na severovýchode Nigérie. Vlani v Nigérii za bližšie nevyjasnených okolností zahynul britský misionár Ian Squire, ktorého v októbri na juhu krajiny uniesli neznámi militanti. Ďalších troch rukojemníkov prepustili.

Samovražední atentátnici zaútočili na trhovisko, zahynulo najmenej 12 ľudí

Najmenej dvanásť ľudí zahynulo a ďalších 48 utrpelo zranenia pri simultánnych samovražedných atentátoch dvoch útočníkov na trhovisko v meste Maiduguri na severe Nigérie. Ako informuje priamy svedok udalosti Ibrahím Usmán, jeden z útočníkov sa odpálil na trhovisku, zatiaľ čo druhý "zostal vonku a zabil iba sám seba". Podľa informácií ďalších svedkov bola jednou útočníčkou žena a druhým útočníkom muž. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil, v oblasti je ale najaktívnejšia teroristická skupina Boko Haram.

Viac o téme: únosNigéria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu