Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Aj v Česku vyčíňa počasie: Hlásia viac ako sto havárií, najmenej desať zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

PRAHA - V Českej republike v utorok na viacerých miestach skolabovala doprava po tom, čo väčšiu časť krajiny zasiahlo husté sneženie. Na viacerých miestach je neprejazdná aj diaľnica D1, ktorá spája Prahu a Brno a ďalej pokračuje na sever smerom na Ostravu.

Naopak, prejazdná je počas celého dňa diaľnica D2 medzi Brnom a česko-slovenským hraničným priechodom Lanžhot/Kúty, kde sú havarované kamióny odstavené na krajniciach. Od rána sa na rôznych miestach Českej republiky stalo vyše sto dopravných nehôd. Južná Morava hlási dopravnú kalamitu, úrady po celej krajine vyzývajú vodičov, aby radšej zostali doma.

Najvážnejšia situácia je už od obeda na 99. kilometri diaľnice D1, kde sa v oboch smeroch zrazilo 36 vozidiel. Najskôr sa v smere na Prahu zrazilo desať nákladných a dve osobné autá, krátko na to sa o pol kilometra ďalej zrazilo 14 nákladných a šesť osobných automobilov. Ďalšia nehoda sa približne v rovnakom čase stala aj v opačnom smere na Brno, kde sa zrazil autobus a dve osobné autá.

V tomto smere bol už okolo tretej hodiny prejazdný aspoň jeden pruh, v smere na Prahu však budú všetky pruhy zablokované minimálne do deviatej večer, hlásia české médiá. Pri troch haváriách na 99. kilometri diaľnice D1 utrpelo podľa posledných informácií zranenia najmenej desať ľudí, vo väčšine prípadov ide o ľahšie zranenia.

Úplne neprejazdná je stále diaľnica D8 v smere do Nemecka, kde medzi Ústím nad Labem a česko-nemeckými hranicami poobede uviazlo v snehu viacero nákladných áut.

Viac o téme: Počasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu