Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dovolenka v raji sa zmenila na nočnú moru: Plavčíci sa len smiali na tom, ako sa muž topí

Otec Marino a jeho dcéra Venezia Zobraziť galériu (6)
Otec Marino a jeho dcéra Venezia (Zdroj: FB/Venezia Hebecker)

SYDNEY - Počas Vianoc sa Kanaďanka Venezia Hebeckerová (19) vydala na týždenný výlet loďou Norwegian Escape, patriacej spoločnosti Norwegian Cruise Line, po Karibiku. Spolu s rodičmi sa tešila, ako navštívi nové zákutia a spozná iný svet. Príjemné chvíle však čoskoro pokazil nepríjemný zážitok, na ktorý nezabudne do konca života. Počas zastávky na Bahamách sa jej otec Marino (69) takmer utopil a nikto zo zamestnancov spoločnosti mu nepomohol. Jeho utrpeniu sa iba údajne iba smiali.

Manželia prežili v Dubaji hororový koniec dovolenky: Kvôli Whatsappu za mreže!

Zastávka pri malom ostrove Great Stirrup Cay stála Marina Hebeckera takmer život. Dcéra sa spolu s ním najprv šnorchľovala, no potom radšej kvôli silnému prúdu vyšla z vody a opaľovala sa. Nikde sa však nenachádzali žiadne značky, ktoré by naznačovali, že kúpanie je nebezpečné a v službe boli aj záchranári. Na skalách sa nachádzal plavčík.

Dovolenka v raji sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Venezia Hebecker)

O chvíľu však Venezia počula jedného z tínedžerov, ako hovorí: "Nemôžem uveriť, že som sa smial, zatiaľ, čo sa ten muž topil". V tej chvíli spozornela a vydala sa hľadať svojho otca, aby sa uistila, že je v poriadku. Keď kráčala po skalách, začula nejakú ženu, ako kričí jej meno. Otočila sa a uvidela, ako k nej prichádza s otcovým šnorchľom v rukách. Vtedy začala myslieť na to najhoršie, no žena ju ubezpečila, že je stále nažive, no museli ho previezť do nemocnice, pretože sa topil a nedýchal.

Venezia tvrdí, že jej otec je výborný plavec, ktorý vyrastal v Chorvátsku, a tak má pohyb v mori doslova v žilách. Keď dobehla na pohotovosť, uvidela Marina, ako leží v posteli pripojený k mnohým prístrojom. Snažila sa ho chytiť za ruku, ale lekár jej povedal, že je vo vážnom stave a dotyky nie sú vhodné. Jej matka v tej chvíli stále o ničom nevedela, preto Venezia chcela, aby bezpečnosť na ostrove zavolala na loď, nech ju nájdu.

Dovolenka v raji sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Venezia Hebecker)

Po desaťminútovom čakaní sa rozhodla radšej zobrať situáciu do vlastných rúk. Na lodi hovorila s viacerými zamestnancami a vysvetľovala im, že jej otec je v nemocnici a ona potrebuje pomoc pri hľadaní matky, no zdalo sa, že to nikoho nezaujíma. Vrátila sa preto späť na pohotovosť, odkiaľ jej otca prepravili do lekárskeho strediska na výletnej lodi. Keď tam prišiel, musel vraj podpísať množstvo papierov, aby mu pomohli. Keďže potreboval okamžitú liečbu, podpísal to, čo mu podstrčili. Po niekoľkých hodinách ho prepustili zo strediska s poriadnym účtom vo výške 5 189,55 dolárov (cca 4245 eur).

Dovolenka v raji sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Venezia Hebecker)

Keď sa Venezia otca pýtala, ako sa to všetko stalo, odpovedal jej, že si spomína, ako mával na plavčíka, no ten ho ignoroval, kričal znova a znova, no ignorácia pokračovala. Kričal o pomoc, ale každý si myslel, že je to vtip a smiali sa. Nachádzal sa v 6 metrov hlbokej vode asi 60 metrov od brehu, keď ho našli dve deti a pokúsili sa ho dopraviť späť. Nakoniec ho vytiahli dvaja muži, ktorí zavolali záchranárov. Nepomohol mu žiadny plavčík.

Dovolenka v raji sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Venezia Hebecker)

Venezia tvrdí, že sa od žiadneho člena posádky nedočkala súcitu. Nikto dokonca ani len nezavolal na pohotovosť, aby zistil, ako sa jej otec má. Zamestnanci neurobili vôbec nič, aj keď k nešťastiu prišlo pod ich dohľadom. "Môjmu otcovi nedali nič okrem účtu za lekársku starostlivosť, ktorý sme museli zaplatiť vopred," rozhorčila sa dievčina pri opise ťažkých chvíľ vo svojom profile na sociálnej sieti.

Dovolenka v raji sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Venezia Hebecker)

Napriek tomu, že požadovala, aby mohla hovoriť s manažérom, odbili ju s tým, že teraz nie je k dispozícii. Keď sa ráno vrátila, tvrdili, že stále nie je dostupný, aj keď z lode sa nedá len tak vypariť. "Moji rodičia sú považovaní za "verných zákazníkov", preto sú zlatými členmi Norwegian Cruise Line. Môžem vám garantovať, že už nikdy sa s touto spoločnosťou plaviť nebudeme. Výlet prebiehal dobre, kým som neuvidela skutočnú tvár Norwegian Nightmare (Nórskej nočnej mory)," napísala vo svojom príspevku Venezia.

Viac o téme: PlávanieTopenieVenezia Hebecker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu