Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Na Zemana útočila Ukrajinka: VIDEO Šialená minulosť, narušila rokovanie Lukašenka aj futbal

Vyčíňanie polonahej aktivistky Zobraziť galériu (2)
Vyčíňanie polonahej aktivistky (Zdroj: greb koláž)

PRAHA - Prezidentské voľby v Česku včera odštartovali poriadnym škandálom. Keď do volebnej miestnosti vstúpil samotný úradujúci prezident Miloš Zeman, vrhla sa na neho aktivistka hnutia Femen. Je ňou 27-ročná Ukrajinka Angelina Diashová. Má za sebou kvetnatú minulosť. Pravidelne sa podobne prezentuje.

Diashová sa odhalila a vrhla na prezidenta Zemana vo volebnej miestnosti v Prahe na Lužinách. Na hrudi mala nápis "Zeman, Putinova pobehlica", ktorým označila českého prezidenta. Pohotoví ochrankári bláznivú ženu v priebehu niekoľkých sekúnd zneškodnili.  

Aktivistka má podobné skúsenosti

Ako informuje český portál idnes.cz, nejde však o prvý úlet aktivistky. Uplynulý rok v júli vtrhla na tlačovku po rokovaní bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka a Petra Porošenka. Vykrikovala heslá na propagáciu slobody Bieloruska a koniec diktatúry Lukašenka. Vtedy skončila na polícii s obvinením z výtržníctva. Zadržali ju a obvinili z výtržníctva. Na Ukrajine jej hrozí až šesť rokov za mrežami.  

VIDEO Výstup na tlačovej konferencii po rokovaní Lukašenka s Porošenkom.

Diashovej sa však málilo. V auguste sa postavila pred jednu policajná stanicu na Ukrajine v prezlečení za kanibalku.  Mesiac na to vyčíňala na úvodnom ceremoniáli futbalového zápasu tímov Ukrajiny a Turecka na štadióne v Charkove. Tureckého prezidenta Erdogana vtedy označila za vraha. 

VIDEO Diashová ako kanibalka. 

VIDEO Diashová vyčíňa na futbale.

Diashová sa narodila na Ukrajine, otec pochádza z Angoly. Študovala v rodnej krajine. Pôsobila v hnutí Femen a dlhodobo chce upozorniť na rastúci rasizmus na Ukrajine. Ako povedala, v minulosti ju samu označovali za "opicu, či negra" kvôli farbe pleti. Zúčastnila sa aj protestov na Majdane.  

Útok na Miloša Zemana.


V hnutí Femen pôsobila od jeho založenia v roku 2008, rozpadlo sa v roku 2015. Hnutie na seba upozorňovalo na verejných miestach, kde sa náhle zjavovali do pása vyzlečené aktivistky s heslami namaľovanými na prsiach. Hlásalo boj za práva žien, no za feministické sa nepovažovalo. Aktivistky protestovali aj proti prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Ako organizácia hnutie dnes neexistuje, aktivistky však stále vystupujú v jeho mene. 

Viac o téme: Aktivistkaútok Angelina Diashová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu